in

U Borči nas očekuje promocija romana „Beli Karanfili“

U utorak, 15 maja u 18.00 časova, u Biblioteci Milutin Bojić u Borči, zakazana je promocija romana našeg sugrađanina i komšije Borivoja Živaljevića.

Roman pod nazivom „Beli karanfili“ je istinita priča i ljubavna tragedija. Samim opisima nameće i zdrav savremeni patriotizam. Ovaj roman je već predstavljen čitaocima iz Beograda, Niša, Novog Sada, Jagodine, Kragujevca, Kraljeva, Kikinde i u mnogim drugim gradovima širom srbije

Autor Borivoje Boro Živaljević, aktivno se bavi poezijom i prozom još od 1980. godine. Njegovi radovi su zastupljeni u nebrojeno zbornika i časopisa širom regiona. Objavio je i dve zbirke pesama: „Pogled sa Golije“ i „Jecaj pera“, a sada i roman „Beli karanfili“. Za svoj rad je višestruko pohvaljivan i nagrađivan.

Tokom 2015. godine, osnovao je Udruženje pisaca „Poeta Dunavski venac“ na čijem je čelu od samog osnivanja.

Sa saradnicima, organizuje dve pesničke manifestacije na levoj obali: „Vidovdanski pesnički susreti“ i „Pesnički sabor u slavu Svete Petke“. Obe manifestacije su postale tradicionalne od 2013. godine, a svake godine okupljaju sve veći broj učesnika, pa su ovi sabori dobili i međunarodni karakter.

Na promociji će osim autora, učestvovati i pesnikinja Biljana Trboljevac i recenzent Radoslav Glišić. Harmoniju među prozu i stihove uneće muzički bend Dunavski Biseri.

Ulaz na promociju je slobodan. Dobrodošli!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

U Hopovskoj ulici u Borči svaka kiša stvara poplave

Opština Palilula obeležila svoju slavu Markovdan