in

Opština Palilula obeležila svoju slavu Markovdan

Gradska opština Palilula obeležila je krsnu slavu Markovdan jutarnjom liturgijom u Crkvi Svetog Marka koju je služilo sveštenstvo sa vladikama i prigodnim programom u Centru za kulturu „Vlada Divljan“.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je zahvalio gostima što su došli da uveličaju slavu i uputio čestitke svim građanima koji slave Markovdan.

Mislim da iz dana u dan pokazujemo da će opština Palilula biti bolje mesto za život i da se nećemo sutra postideti pred generacijama koje dolaze, – rekao je Jovičić.

Povodom obeležavanja Markovdana Jovičić je uručio jubilarne nagrade zaposlenima za rad proveden u Gradskoj opštini Palilula i priznanja opštine Palilula pojedincima i organizacijama u oblasti zaštite i bezbednosti.

Značke u oblasti zaštite i bezbednosti dobili su Djaković Mića pomoćnik komandira Policijske ispostave Borča, Miodrag Ivetić, predsednik DVD Palilula i Jelena Sladojević, koordinator CK Palilula. Plakete su dodeljene DVD Borča za 120 godina postojanja i organizaciji RVS Palilula za 70 godina rada.

U programu je učestvovao hor studenata Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji je himnom Bože pravde otvorio svečanost i otpevao nekoliko starih srpskih narodnih pesama.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

U Borči nas očekuje promocija romana „Beli Karanfili“

Nakon burne prepirke, Beograd dobio predsednika skupštine