in

Nakon burne prepirke, Beograd dobio predsednika skupštine

Sednica Skupštine grada Beograda na kojoj se glasalo za predsednika Skupštine grada, protekla je u raspravama i prepucavanjima.

Nakon izjave gradskog menadžera Gorana Vesića da je „Đilas osnivač rijatilija u Srbiji, da je oteo Pionirski park deci i napravio kuću Velikog brata, te da mu smeta gradnja Beograda na vodi“, a neposredno pred glasanje za prvog čoveka gradskog parlamenta, Dragan Đilas je sa svojom odborničkom grupom demonstrativno napustio sednicu Skupštine grada Beograda.

Naša odbornička grupa je donela odluku da napusti sednicu jer se sve svelo na vređanja i omalovažavanja. Ja sam na to navikao, ali je počelo i vređanje drugih odbornika, a povrh svega odbijena nam je mogućnost da repliciramo i sve demantujemo – rekao je Đilas.

Međutim, za razliku od kolega sa kojima su bili na zajedničkoj izbornoj listi, odbornička grupa Pokreta slobodnih građana (PSG), Saša Jankovića, ostala je u skupštinskoj sali!

Napuštanje skupštinske sale Đilasove odborničke grupe, nekako je bacilo u drugi plan i ponovni izbor Nikole Nikodijevića za predsednika Skupštine grada, koji će i u naredne četiri godine ostati na ovoj funkciji.

Od 110 odbornika glasalo je njih 83, Nikodijević je dobio 66 glasova (SNS i SPS zajedno imaju 72 odbornika), šestoro je bilo protiv, dok je nevažećih listića bilo 11.

Izvor: Blic

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Opština Palilula obeležila svoju slavu Markovdan

Na levoj obali tokom vikenda biće suve slavine