in ,

Pesničke večeri u biblioteci „Milutin Bojić“ u Borči

U prostorijama biblioteke „Milutin Bojić“ u Borči, sinoć je održano još jedno pesničko veče, u organizaciji udruženja pisaca „Poeta Dunavski Venac“.

Prema rečima Borivoja Bore Živaljevića, predsednika ovog udruženja, ovo je već četvrto druženje pisaca sa publikom u ovim prostorijama, koje su sinoć bile tesne da prime sve zainteresovane.

Pored pesnika domaćina, ućešće su uzeli pesnici iz drugih klubova i udruženja, kao što su: „Poeta“, „Čukarica“, „Crnjanski“, „Književna zajednica Jugoslavije“, kao gosti udruženja „Poeta Dunavski Venac“.

Pesničko veče u biblioteci „Milutin Bojić“

Pesnici domaćini Boro Živaljević, Biljana Trboljevac, Svetlana Mitić, Dragana Jovanović, Nebojša Stojoski, Rade Pantelić i novi član, sveštenik Miladin Malić, dočekali su svoje goste i predivnu publiku na pravi način.

Kao pesnici gosti učešće su uzeli Dragoljub Stanković, Spomenka Denda Hamović, Ljubica Stojanović, Dobrila Anđelov, Milutin Mirković, Mladen Popović, Pejčinović Radmila, Gordana Katić, Čejović Radisav i Milan Marić.

Osim pesnika, nastupila su i dva mlada muzička talenta, Nataša Anđelković kao vokal i Đuro Ćuk na harmonici, a celo veče bilo je još uspešnije zahvaljujući i trudu vrednih i ljubaznih bibliotekarki Oliveri Rajović i Veri Mijavec.

Mladi talenti: Nataša Anđelković i Đuro Ćuk

Iako je ovo veče bilo posvećeno „starijim“ poetama, iz udruženja su nam najavili seriju gostovanja po osnovnim i srednjim školama u kome će učestvovati i njihovi mladi članovi, kako bi pokazali svoj talenat svojim vršnjacima.

„Poeta Dunavski Venac“ nastavlja sa redovnim aktivnostima i pesničkim večerima u prostorijama MZ Stara Borča, Ivana Milutinovića 12g svake prve i treće subote u mesecu od 18:00 do 21:00, i pozivaju sugrađane da ih posete.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Teška saobraćajna nesreća na Pupinovom mostu

Zgrade će izgleda dobiti „šefove“ tek posle izbora