Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

U Borči manjak trafo stanica

U Borči manjak trafostanica

u Vesti od
Tara – T2

Postojeće trafostanice u Borči nedovoljnog su kapaciteta i snage što dovodi do prekida u napajanju strujom i ispada sa mreže. Nadležni kažu da je problem nastao zbog bespravne i neplanske gradnje što je dovelo do preopterećenja postojećih trafostanica.

Stanovnici naselja Pretok u Borči svakodnevo se bore sa problemom struje zbog manjka trafostanica. Kućni aparati se kvare a oni koji nemaju merače napona ostaju i bez struje.

Elektrodistribucija Beograd je obećala rekonstrukciju i održavanje mreže, kao i nova ulaganja u trafostanice kako bi se obezbedilo sigurnije snabnevanje strujom. Međutim, nove trafostanice još uvek nema u naselju Pretok.

Ovakvi događaji posledica su bespravne, neplanske gradnje i nakon pribavljane potrebne dokumentacije ovaj deo grada u narednih godinu dana dobiće novu trafostanicu“, rekli su iz Elektrodistribucije Beograd za „Studio B”.

Zanimljivo:  Nekim građanima leve obale, svaki kontejner je daleko

U Pretoku je zabeležena intezivnija gradnja, te i potreba za novom trafostanicom što će dovesti do stabilnijeg elektroenergetskog sistema.

Nadamo se da će Pretok dobiti trafostanicu, kao i stabilnije snabdevanje strujom i da imovinskopravni odnosi neće srpečiti radove na zemljištu gde ona treba da bude izgrađena.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh