U Borči manjak trafostanica - www.lobi-info.rs

U Borči manjak trafostanica

1 minut za čitanje
U Borči manjak trafo stanica
U Borči manjak trafo stanica

Postojeće trafostanice u Borči nedovoljnog su kapaciteta i snage što dovodi do prekida u napajanju strujom i ispada sa mreže. Nadležni kažu da je problem nastao zbog bespravne i neplanske gradnje što je dovelo do preopterećenja postojećih trafostanica.

Stanovnici naselja Pretok u Borči svakodnevo se bore sa problemom struje zbog manjka trafostanica. Kućni aparati se kvare a oni koji nemaju merače napona ostaju i bez struje.

Elektrodistribucija Beograd je obećala rekonstrukciju i održavanje mreže, kao i nova ulaganja u trafostanice kako bi se obezbedilo sigurnije snabnevanje strujom. Međutim, nove trafostanice još uvek nema u naselju Pretok.

Ovakvi događaji posledica su bespravne, neplanske gradnje i nakon pribavljane potrebne dokumentacije ovaj deo grada u narednih godinu dana dobiće novu trafostanicu“, rekli su iz Elektrodistribucije Beograd za „Studio B“.

U Pretoku je zabeležena intezivnija gradnja, te i potreba za novom trafostanicom što će dovesti do stabilnijeg elektroenergetskog sistema.

Nadamo se da će Pretok dobiti trafostanicu, kao i stabilnije snabdevanje strujom i da imovinskopravni odnosi neće srpečiti radove na zemljištu gde ona treba da bude izgrađena.

Leave a Reply

Podeljene diplome školarcima u akciji Plivaj i uživaj
Prethodna priča

Podeljene diplome školarcima u akciji „Plivaj i uživaj“

Lekari u ponedeljak neće raditi zbog štrajka - 07.03.2014
Sledaća priča

Lekari u ponedeljak neće raditi zbog štrajka

Poslednje od Vesti