in

Lekari u ponedeljak neće raditi zbog štrajka

Lekari u ponedeljak neće raditi zbog štrajka - 07.03.2014
Lekari u ponedeljak neće raditi zbog štrajka - 07.03.2014

Sindikat lekara i farmaceuta organizovaće u ponedeljak jednodnevni štrajk upozorenja zbog smanjenja plata zaposlenima u zdravstvu. Štrajk će početi u 7 i trajati do 19 h a lekari će na preglede primati samo decu, trudnice i hitne slučajeve.

Sindikat lekara i farmaceutra Srbije (SLFS) najavio je štrajk za 10. mart i zatražio od vlasti da se lekari izuzmu od solidarnog poreza koji će oporezivati zaposlenima plate veće od 60.000 dinara.

Predsednik sindikata navodi da su svesni opasnosti da u predizborno vreme budu optuženi za bavljenje politikom ali da nisu imali drugog izbora jer razgovori sa Slavicom Đukić-Dejanović i Lazarom Krstićem nisu dali rezultate.

Razlog štrajka nije samo oporezivanje plata, već i brojni problemi u zdravstvu

„Solidarni porez kojim su zaposlenima u javnom sektoru pa i lekarima smanjene plate više od 60.000 dinara nije jedini razlog štrajka jer su problemi u zdravstvu mnogobrojni”, rekao je Dragan Cvetić, predsednik sindikata.

Nabrajajući probleme on je naveo zabranu zapošljavanja lekara, nedostatak opreme i sredstava za rad, sve stariji stručni kadar lekara specijalista i teškoće u dobijanju specijalizacije.

Sindikat i doktori očekuju da štrajk upozorenja u ponedeljak bude masovan jer je nezadovoljstvo među lekarima veliko nezadovoljstvo a posebno među specijalistima.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

U Borči manjak trafo stanica

U Borči manjak trafostanica

Pomozite vašem komšiji bez krova

Pomozite svom komšiji bez krova