in

Gradilišta u Borči ugrožavaju bezbednost građana

Ruše se nelegalna gradilišta u Borči
Ruše se nelegalna gradilišta u Borči

Gradilišta u ulici Bratstva i jedinstva u Borči ugrožavaju bezbednost građana dotičnog naselja. Ona nisu obezbeđena, niti se igde nalazi tabla sa natpisima investitora. Gradska inspekcija je obaveštena.

Neobezbeđena gradilišta u Borči predstavlja ozbiljnu opasnost za pešake koji će izgleda morati da obilaze dotičnu ulicu u širokom luku.

Građanin Borče se obratio i građevinskoj inspekciji ali problem još nije rešen.

Poslao sam mejl građevinskoj inspekciji sa fotografijama na kojima se jasno vidi koliko je to opasno za pešake. Na gradilištima nisam primetio ni table sa natpisima ko je investitor i ko je izvođač. Radnici su bez kompletne zaštitne opreme. Nemaju ni šlemove. Verovatno se radi o divljoj gradnji. Pošto niko od nadležnih nije reagovao, molim vas da ispitate ovu opasnu situaciju pre nego što neko nastrada“, izjavio je Jaroslav Komlina za „Blic“.

– Postupak inspekcijskog nadzora u ovom slučaju vodi građevniska inspekcija opštine Palilula koja je i nadležna, kaže Sanja Rašćanin iz Sekretarijata za imovinskopravne poslove.

Inspektori su još krajem prošle godine doneli rešenja o rušenju dve građevine u ulici Bratstva i jedinstva ali ona još nisu sprovedena.

U ulici Bratstva i jedinstva 77 se nadograđuje postojeći objekat na parceli u vlasništvu Momira Vučića. Njega po punomoćju zastupa Mile Vekić. U slučaju zgrade na broju 85 investitor je ‘Milvek sistem’ d.o.o“, navode u opštini Palilula.

Opštinska služba ipak neće pokrenuti novi postupak protiv investitora i izvođača radova.

„Prema važećem zakonu, doneta rešenja odnose se i na radove nastale posle donetog rešenja o rušenju tako da u oba slučaja nije neophodno voditi nove postupke“, zaključuju u opštini.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

  1. Zanima me samo da li Borca ima svoj GUP ili se zida i dalje kako se kome cefne…Jedan isturi zgradu do ulice drugi uvuce unutra…uzas…zato nam je naselje najruznije u gradu…Jedino sto je bilo lepo i autenticno je stara Borca sa Vojvodjanskim kucicama ali nazalost niko od dosadsnje vlasti nije pokazao malo sluha,dobre volje,zelje..da se taj deo zastiti kao ambijentalna celina kao sto je to uradio Zemun sa Gardosom,tako da se i taj deo polako rusi i nestaje…

Palilula podelila pakete sa hranom za izbegla i raseljena lica

Palilula podelila pakete sa hranom za izbegla i raseljena lica

Braću ispred kuće u Padinskoj Skeli napali nožem - 27.02.2014

Padinska Skela: Braću ispred kuće napali nožem