in

Palilula podelila pakete sa hranom za izbegla i raseljena lica

Palilula podelila pakete sa hranom za izbegla i raseljena lica
Palilula podelila pakete sa hranom za izbegla i raseljena lica

Opština Palilula podelila je pakete sa osnovnim životnim namirnicama izbeglim i raseljenim licima. Ovo je osma podela paketa sa hranom u prethodne tri godine što čini ukupno hiljadu paketa.

U opštini Palilula 170 izbeglih i raseljenih porodica dobilo je pakete sa osnovnim životnim namirnicama.

Predsednik Gradske opštine Palilula Stojan Nikolić pozdravio je korisnike i izrazio nadu da će uprkos siromaštvu države ta pomoć ubuduće biti veća.

Takođe je istakao učešće opštine u regionalnom stambenom pPalilula podelila pakete sa hranom za izbegla i raseljena licarojektu Komesarijata za izbeglice i migraciju Republike Srbije i inostranih donatora, pomoću kojeg bi trebalo da se izgrade stanovi za jedan broj izbeglica koji nemaju ni placeve, ni započete stambene objekte.

Nikolić je pozvao prisutne da ukoliko imaju pravni problem, besplatnu pravnu pomoć potraže u opštini Palilula.

Poverenica za izbeglice opštine Palilula i članica Veća opštine Mila Žmukić zahvalila je Komesarijatu za izbeglice što je omogućio da se realizuje program podele paketa. Podsetila je da je ovo osma podela paketa sa hranom za prethodne tri godine sa ukupno hiljadu paketa.

– U istom periodu dodeljeno je oko tri miliona dinara jednokratnih novčanih pomoći za izbegla i raseljena lica sa težžim zdravstvenim problemima, kao i 131 građevinski paket od čega je 73 za izbeglice a 58 za raseljene porodice, navela je Žmukićeva.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Indijska svadba u Borči - 26.02.2014

    Indijska svadba u Borči

    Ruše se nelegalna gradilišta u Borči

    Gradilišta u Borči ugrožavaju bezbednost građana