in

Tuga: Magdalena Matić iz Koteža izgubila poslednju bitku

Tuga: Magdalena Matić iz Koteža izgubila poslednju bitku
Tuga: Magdalena Matić iz Koteža izgubila poslednju bitku

Magdalena Matić (34) iz Koteža nakon tri operacije noge i borbe lekara da je spasu preminula je u petak 21. marta. Devojčice iz Koteža su ostale bez majke a rođaci i prijatelji bez hrabre žene koja se borila do poslednjeg časa u nadi da će sakupiti novac i otići u inostranstvo na operaciju.

Magdalena Matić iz Koteža, koja je imala bolest elefantijazu od koje je deo tela (noga) nesrazmerno rasla, sahranjena je juče u rodnom Vršcu.

Iza nje su ostali suprug Džavid, srčani bolesnik sa četiri bajpasa, i ćerkice Marija (6) i Ilda (4).

Za operaciju nije bilo sredstava

Magladalena je obolelela od elefantijaze od koje joj je noga neprestano rasla, gorela od temperature i bolela. Nadala se operaciji u inostranstvu ali nije imala sredstava.

Naše Magdalene više nema. Nije izdržala. Borila se do zadnjeg časa ali joj nije bilo spasa. Bolest koja ju je napala bila je opaka. Ne znam da li je još neko u Srbiji imao elefantijazu. Ona se zanosila idejom da će sakupiti pare i otići u inostranstvo na operaciju ali nije joj se ispunila želja“, kaže rođaka.

Smrt najviše pogodila ćerke

Marija i Ilda bile su mnogo vezane za majku. Njena smrt ostavila je suze i tugu na dečjim licima.

Deca su bila mnogo vezana za majku. Kad su čule da je umrla, nisu prestajale da plaču… Dok je bila živa, masirale su joj nogu i kad je ona imala bolove, i devojčice su plakale. Svi su se nadali da će se naći lek za nju ali, nažalost, sudbina joj je bila da umre mlada, u 34. godini, i da ostavi siročiće iza sebe“, priča rođaka.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Udruzenje Iskre je preuzelo brigu o Magdaleninoj deci. Oni zaista zive u veoma teskim uslovima , bez vode i struje,bez osnovnih zivotnih uslova. Molimo sve koji su zainteresovani da pomognu ,da se jave na br telefona : 064/962 0427 da bi dobili uputsva gde mogu da odnesu pomoc ili na ziro racun banke Intese : 160-403503-30 , sa naznakom : za Magdaleninu decu.

Saobracajna nesreća Padinska Skela

Teška saobraćajna nesreća kod Padinske Skele (FOTO)

Radovi na pristupnoj saobraćajnici stigli do Ovče

Radovi na pristupnoj saobraćajnici stigli do Ovče