in

Za dečiji osmeh, učestvujte u humanitarnoj akciji

Tuga: Magdalena Matić iz Koteža izgubila poslednju bitku
Tuga: Magdalena Matić iz Koteža izgubila poslednju bitku

Posle jučerašnjeg objavljenog članka koji je naišao na pozitivne komentare naših brojnih čitalaca koji žele da pomognu Magdaleni Matić iz Koteža, rešili smo da i ovaj članak posvetimo našoj sugrađanki.

Pošto je naša zamisao bila da organizujemo humanitarnu akciju u saradnji sa Mesnom zajednicom Kotež.

Tako što bi mesna zajednica mogla da pomogne samo sa raspoloživim prostorom kako bi svi humanitarci donosili odeću za mališane na jednom mestu. Da ne opterećujemo samu porodicu Matić i da se sve odjednom dostavi njima. Međutim, naišli smo na prepreke i nekorektnu saradnju od strane dotične zajednice, jer oni ne mogu ništa da urade bez dozvole predsednika opštine Palilula koju smo čekali, verovali ili ne, ceo današnji dan! Ako se pitate da li smo je dočekali, nismo!

Podsetićemo vas da mesne zajednice prema važećem Ustavu i Zakonu, te Odlukom o Mesnim zajednicama, bi trebalo između ostalog i da se bave „organizovanjem humanitarnih aktivnosti;

No, Magdalena Matić živi u nehumanim uslovima gde nema ni vode ni struje a staratelj je dve devojčice starosti od tri i pet godina koje nemaju osnovne uslove za život. Siromaštvo i beda još dodatno otežavaju Magdaleni borbu za svoje zdravlje, borbu za bolje sutra.

Stoga ukoliko ste u mogućnosti da pomognete deci, u vidu odeće i obuće, jedini način jeste da lično odnesete porodici na adresu koju ćemo vam, ukoliko ste zainteresovani, poslati putem e-maila (naša email je info@lobi-info.rs). Takođe, neophodna im je i hrana koja je konzervirana i može dugo da stoji.

Dragi naši sugrađani i ljudi dobre volje, revidirajte sadržaj Vaših ormana i pronađite odeću koja vam nije potrebna a nekom drugom itekako jeste. Ne zaboravite značenje reči humanost, čovekoljublje! Držimo se naše narodne poslovice : „Drvo se naslanja na drvo, a čovek na čoveka“

Ako niste u mogućnosti da pomognete sa odećom, obućom i hranom, otvoren je žiro-račun za pomoć porodici Matić iz Koteža.
Pomozimo našoj sugrađanki iz Koteža

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

pedofil-devojcica-zvake-hapsenje-kurir-foto-marina-lopicic-01

Optužen pedofil iz Koteža

Ranjen u Borči

Čovek ranjen u pucnjavi u Borči