in

Sve veća potražnja za stanovima na levoj obali

Trgovci nekretninama primetili su rast potražnje na tržištu, a samim tim i porast cena. Lokacije sa leve obale Beograda imaju najpovoljnije cene kvadrata u Beogradu.

Naselja Borča i Ovča pogodna su za studente i mlade parove koji kupuju stanove. U ograničen budžet potrebno je ukopiti sve elemente koji su bitni za kupca.

Na levoj obali Dunava ima dosta novo izgrađenih objekata, a novi Pupinov most doprineo je dobroj povezanosti sa Zemunom i Novim Beogradom. Dok će novi tržni centar obogatiti ponudu ovih naselja.

Studenti sa ograničenim budžetom često se opredeljuju za naselja Krnjača, Kotež, Borča, jer za 100 evra mogu da pronađu pristojnu garsonjeru.

stanovi-krnjaca-2016

Novi Zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti drastično je smanjio broj oglasa, pa je sve manje lažnih oglasa za prodaju ili izdavanje stanova.

Stručnjaci smatraju da nepovoljna kamatna stopa destimuliše ljude da ulažu u nekretnine. Ipak oni koji se odluče na taj korak treba da znaju da su najtraženije lokacije trenutno Stari grad i Vračar, tu su cene najviše.

Nekad jedna od najtraženijih lokacija bila je Novi Beograd, sad su tu cene niže, jer je potražnja manja. Voždovac, Čukarica, Zemun takođe beleže pad cena. Najpovoljniji kvadrat trenutno je na levoj obali Beograda.

Godine 2014. i 2015. su beležile smanjenu potražnju za nekretninama, a 2016. godine ima trend blagog rasta potražnje.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Večeras izložba etno radova u Ovči

Zatvara se isključenje sa Pančevačkog mosta