in

Sugrađani iz Borče ponovo u strahu od napada pasa lutalica

Psi lutalice opet haraju naseljima na levoj obali, a sugrađani su na određenim lokacijama već u ozbiljnom strahu jer psi u čoporima napadaju kako odrasle, tako i decu.

Kako je jedna od sugrađanski objavila na društvenim mrežama u blizini škole Rade Drainac pet pasa lutalica napadaju koga stignu. Prema objavi, juče su napali čoveka i dete, a sugrađani su od napada bežali i u obližnju prodavnicu.

Kako dodatno saznajemo, sugrađani su o ovom problemu obavestili Veterinu Beograd, a kao i uvek kada se ova tema dotakne, mišljenja i komentari su podeljeni.

Kako se navodi u komentarima, i u blizini drugih škola u ovom i obližnjim naseljima roditelji strahuju od pasa lutalica.

Nezvanično saznajemo i da je ekipa Veterine na terenu danas i to baš na pomenutoj lokaciji. Verujemo da će opasni psi biti sklonjeni sa ulice.

I dok se u komentarima na društvenim mrežama vodi „rat“ na ovu temu, mnogima promiče činjenica da nisu psi krivi što su na ulici, već oni koji su ih na ulicu izbacili.

Za samo par dana ili nedelja, ove pse zameniće neki drugi, jer neodgovorni vlasnici svoje pse ili njihove mladunce jednostavno izbace na ulicu. Neretko se dešava i to da pse na levu obalu dovode i izbacuju iz drugih delova grada.

A suština ovog problema je zapravo sistemska, jer sve dok se ne stane na put neodgovornim vlasnicima, ovaj problem neće trajno biti rešen, a sugrađani će neprestano biti u strahu.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Priveden muškarac zbog polupanih „šoferki“ u Borči

    Gradski zavod za javno zdravlje dao preporuke zbog visokog zagađenja vazduha