in

Stigla kanalizacija u još sedam ulica u naselju Mali Zbeg

Kanalizacija Mali Zbeg
Kanalizacija Mali Zbeg

Stambeni objekti u ulici Marine Cvetajeve iz naselja Mali zbeg u Borči, ove nedelje biće priključene na novu kanalizacionu mrežu.

To je sedma ulice u naselju kroz koju je 2012. godine prošla kanalizacija.

To su Igumana Stefana, Kninske Krajine, Ilijaška, Mirkovačka, Jakova Nenadovića i Vukana Nemanjića.

U ovom naselju ukupno je u dve faze urađeno 6350 metara fekalne kanalizacije u 14 ulica.

U planu za 2013. godinu kanalizaciona mreža proći će u još tri ulice: Milorada Arsenijevića, Kneza Alekse i Ljube Nenadovića. Radove su finansirali Grad Beograd i Opština Palilula.

Priču izgradnje kanalizacije u Malom Zbegu započeo je aktuelni gradonačelnik Dragan Đilas, koji je pred izbore 2008. godine obećao da će se napraviti kanalizacioni prsten oko naselja, što predstavlja osnovu za priključivanje domaćinstava i dalje unapređenje života u Malom Zbegu.

Umeđuvremenu, izgrađen je kolektor, opremljena je i kanalizaciona crpna stanica i izvršena zaštita Zrenjaninskog puta u dužini od 900 metara. Kolektor dužine 4.200 metara izgrađen je u ulicama koje okružuju čitavo naselje.

Kanalizacija Mali ZbegU naselju Mali Zbeg ima oko 170 domaćinstava i veliki broj ulica u protekle 4 godine je dobilo i prvi asfalt. Samo prošle godine asfaltirano je 7 ulica ukupne dužine 6,5 kilometara. Inače pre izgradnje primarne mreže kanalizacije, domaćinstva su koristila septičke jame za odlaganje otpadnih voda.

Izgradnjom primarnog kolektora stvoreni su tehnički uslovi za dalje opremanje zemljišta sekundarnom infrastrukturom i priključenje celog naselja na gradsku kanalizacionu mrežu. Kanalizaciona crpna stanica, opremljena je sa dve pumpe kojima će se otpadne vode potiskivati dalje.

U ovom naselju urađena je i rekonstrukcija postojećeg javnog osvetljenja u naselju u okviru koje je postavljeno 177 komada novih savremenih svetiljki. Ovde moramo dati mali komentar, na naše lobiranje da je u naselju Kovilovo potrebno instalirati desetak svetiljki za početak, kako bi se poboljšali uslovi života, mi smo od nadležnbih dobili odgovor na nema sredstava.

Totalno neplanski, da li postoji „Urbanistički zavod Beograda“

Kanalizacija Mali Zbeg

Definitivno se radi na poboljšanju uslova života u naselju, izgradnja kanalizacije, asfaltiranje, osvetljavanje i slično, ali imamo veliku zamerku imamo protiv gradske vlasti i „Urbanističkog zavoda Beograda“, što radove koje izvode ne izvode planski.

Naime, prvo afaltiraju ulice, pa iste prokopavaju kako bi uradili kanalizaciju, i na taj način unište ulicu pre nego što je i završe. Skoro svaka od ulica u naselju Mali Zbeg ima improvizovane „uležuće policajce“. Takođe, niti u jednoj od ulica nije urađeno adekvatno drenažiranje i pripramanje podloge za asfaltiranje, pa je vožnja ovim ulicama jednaka slalomu između izdignutih šahti ili rupa. Ostaje nam da se pitamo „kako bi tek izgledalo da brdovito?“.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Prijatelj za ceo život

Moj prijatelju, volim što si tu…

zimska idila decembar 2012

Zimska idila