Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Sprečena tribina „Nismo građani drugog reda“ u Ovči

u Dešavanja od

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” tokom januara ove godine, nastavlja seriju razgovora “Kakav je naš kraj, takvi smo mi ljudi” na opštini Palilula i to u mesnim zajednicama Ovča, Kotež i Borča.

Prva tribina, pod nazivom „Nismo građani drugog reda“, bila je planirana za 10. januar u mesnoj zajednici u Ovči, ali do ovog okupljanja nije došlo. Iz ove inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” tvrde da je tribina sprečena po nalogu opštine Palilula.

I pored toga što je termin prijavljen, rezervisan i potvrđen još u decembru, kao i drugih šest događaja u mesnim zajednicama ove opštine, samo par sati pre dogovorenog termina, usmenim putem predstavnici inicijative su obavešteni da događaji ne mogu biti održani.

Zanimljivo:  Upoznajte jetije, jer oni su konačno upoznali "Stopaliće"

Rečeno im je da je razlog za otkazivanje tribina to što je u toku renoviranje sala mesnih zajednica, a da bi se uverili da li se zabrana odvija po planu, ispred mesne zajednice Ovča sačekala su ih i dva policijska vozila, navodi se u saopštenju Inicijative.

Sabotiranja, pretnje i pritisci kojima smo izloženi govore nam da smo na pravom putu! – kažu u inicijativi “Ne da(vi)mo Beograd”

U inicijativi “Ne da(vi)mo Beograd” poručuju da ne odustaju od najavljenih događaja u MZ Kotež 16. januara i MZ Stara Borča, 17. januara, “makar morali da ih održimo ispred zaključanih vrata ovih objekata”, zaključuje se u saopštenju.

Povezane teme:

1 komentar

  1. Kada bi ta dva vozila izlazila i na teren da se bave policijskim poslom kad građani zovu ili u patrolu, to bi bilo još bolje.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh