in

Sprečena tribina „Nismo građani drugog reda“ u Ovči

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ tokom januara ove godine, nastavlja seriju razgovora “Kakav je naš kraj, takvi smo mi ljudi” na opštini Palilula i to u mesnim zajednicama Ovča, Kotež i Borča.

Prva tribina, pod nazivom „Nismo građani drugog reda“, bila je planirana za 10. januar u mesnoj zajednici u Ovči, ali do ovog okupljanja nije došlo. Iz ove inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ tvrde da je tribina sprečena po nalogu opštine Palilula.

I pored toga što je termin prijavljen, rezervisan i potvrđen još u decembru, kao i drugih šest događaja u mesnim zajednicama ove opštine, samo par sati pre dogovorenog termina, usmenim putem predstavnici inicijative su obavešteni da događaji ne mogu biti održani.

Rečeno im je da je razlog za otkazivanje tribina to što je u toku renoviranje sala mesnih zajednica, a da bi se uverili da li se zabrana odvija po planu, ispred mesne zajednice Ovča sačekala su ih i dva policijska vozila, navodi se u saopštenju Inicijative.

Sabotiranja, pretnje i pritisci kojima smo izloženi govore nam da smo na pravom putu! – kažu u inicijativi „Ne da(vi)mo Beograd“

U inicijativi „Ne da(vi)mo Beograd“ poručuju da ne odustaju od najavljenih događaja u MZ Kotež 16. januara i MZ Stara Borča, 17. januara, “makar morali da ih održimo ispred zaključanih vrata ovih objekata”, zaključuje se u saopštenju.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Besplatno odnošenje kabastog smeća tokom vikenda

Izgradnja industrijskog parka u Borči može da počne i ove godine