in

Smeće preplavilo Krnjaču, a svi smo za to odgovorni

Topli prolećni dani izmamili su sugrađane da izađu iz svojih domova. Mnogi sugrađani uključili su se u akcije čišćenja i uređenja koje su se odvijale proteklih dana. Ali, na pojedinim lokacijama, količina smeća. otpada i prljavštine je i dalje na katastrofalnom nivou.

Oni koji prošetaju Krnjačom, nemaju mnogo toga lepog da vide. Fotografije govore više nego hiljadu reči, a mi ih prenosimo kao podsetnik da smo za otpad, smeće i prljavštinu najviše odgovorni mi sami, građani leve obale.

Često se sugrađani žale na to koliko je leva obala prljava i neuredna, koliko su nas komunalne službe zaboravile i koliko se ništa po tom pitanju ne menja već godinama unazad. Čast izuzecima, ali isto toliko često zaboravljamo da su nas naše ružne navike, nemar i nebriga dovele do trenutne situacije.

I to se najviše primećuje u naselju Krnjača! Ne zato što sugrađani iz Krnjače najviše prljaju, već zato što je ovo je naselje kroz koje putuju i prolaze i svi drugi stanovnici leve obale. A u prolazu, skoro svako baci poneki papir, flašu od vode, kutiju od keksa …

Baš iz tog razloga, autobuska stajališta u Krnjači zatrpana su smećem. I ne samo stajališta nego i pešačke staze pored Zrenjaninskog puta, između stajališta. I to nije sramota samo za stanovnike Krnjače, nego je sramota svih nas!

Nakon nekoliko uspešnih akcija čišćenja naselja na levoj obali, zaista se nadamo da će Krnjača biti sledeća na redu. Verujemo da će komšijama iz Krnjače u pomoć priskočiti i mnogi drugi sugrađani sa leve obale.

Ali, ako se ne promene navike i svest svih nas, akcije čišćenja ne znače mnogo, jer slika će ubrzo biti potpuno ista! Ne znači ništa što ste sredili svoje dvorište ako kod komšije bacate smeće!

Foto: Z.J.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Danas bez struje potrošači u Borči, Ovči i Krnjači

    U subotu u Kotežu čišćenje naselja i turnir u fudbalu