in

SBB tvrdi da im država onemogućuje postavljanje kablovske mreže u Borči

Kablovski operater SBB koji posluje i na levoj obali objavio je saopštenje u kome navodi da građani nemaju pravo da biraju slobodno šta će od programa da gledaju i preko kog kablovskog operatora, jer je vlast u Srbiji očigledno donela odluku da zabrani postavljanje SBB mreže.

U naselju Borča i pored pisanog odobrenja stambenih zajednica da žele kablovski program u ponudi SBB-a, protivzakonito i bez ikakve nadležnosti Komunalna inspekcija Palilule izdaje nalog SBB-u da se već postavljena oprema u zgradama demontira. Da će kompanija SBB biti izložena neosnovanim napadima bilo je jasno još u novembru, kada je zamenik gradonačelnika izmislio da je ulice u Borči raskopala i u blatu ostavila ekipa SBB-a

Dodaje se da se i JKP „Zelenilo“ koje je do skora izdavalo saglasnost po propisima koje uređuje zakon, iznenada stavlja u poziciju tumača propisa iz oblasti planiranja i izgradnje za koje nisu nadležni, pokušavajući da onemoguće SBB-u da obavlja delatnost elektronskih komunikacionih mreža i usluga.  

Upozoravamo sve nadležne organe da ovakav tretman prema jednom od najvećih investitora nije zabeležen ni u jednoj od zemalja u kojima poslujemo i da je jasno da se ovim neregularnim zabranama SBB-u onemogućava slobodan rad. Kako je moguće da u mestima gde je prvo mrežu postavio Telekom ne postoji mogućnost da to učini i SBB ako je tržište slobodno? Više je nego očigledno da se država ponovo stavlja u zaštitu drugog operatora omogućavajući Telekomu da u pojedinim mestima, poput Borče, imaju monopol.

U saopštenju ove kompanije navodi se i da će SBB zbog progona kome je izložen i zbog neravnopravnog tretmana podneti tužbe pred domaćim i međunarodnim sudovima.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Na ranom javnom uvidu predstavljen izgled „Nove Ovče“

Gradonačelnik se jutros oglasio o zagađenju vazduha u Beogradu