in

Pupinov most ostaje u mraku sve do jeseni

Pupinov most će do jeseni biti bez osvetljenja, iako su radovi počeli! Sanacija osam trafostanica koštaće nadležne 27,4 miliona dinara.

Zbog lopova koji neprestano obijaju trafostanice i kradu kablove i delove, potez od Pupinovog mosta do Pančevačkog puta predstavlja crnu tačku, na kojoj se često događaju stravične saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodima.

Ista situacija ponavlja se već nekoliko godina zaredom. Lopovi uporni, a nadležni nemoćni. Čim na mostu zasija javna rasveta i saobraćajna signalizacija, vajni razbojnici, „stručno“ i preko noći obiju i opljačkaju obližnje trafostanice.

Poslednja u nizu tragičnih nesreća

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u aprilu je raspisala javnu nabavku za sanaciju osam trafostanica na Severnoj tangenti i tri u privrednoj zoni Zemun. 

Javna nabavka je završena, izvođač radova je uveden u posao, koji je nedavno počeo. Radi se na sanaciji osam trafostanica na Severnoj tangenti, mada se krađe i obijanja događaju i na drugim lokacijama oko Pupinovog mosta. – kažu iz Direkcije. 

Po završetku obnove, objašnjavaju iz Direkcije, trafostanice će biti obezbeđene visokim ogradama, imaće metalnu stolariju, a biće ugrađena nova unutrašnja oprema i nedostajuće elektroinstalacije.

Šteta koju smo zatekli bila je ogromna. Lopovi su obili 11 trafostanica, a osam je bilo potpuno opljačkano, sve je iz njih izneto. Jedino što je Direkcija mogla da učini jeste da raspiše javnu nabavku.

Kada rekonstrukcija bude gotova, objašnjavaju iz Direkcije, objekti za napajanje strujom biće predati na održavanje nadležnim preduzećima.

Iako se odustalo od ideje da se oko trafostanica postave nadzorne kamere, nadležni veruju da će visoka ograda i bolja obezbeđenost trafostanica sprečiti razbojnike.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Obilaznica odnosi živote, stručnjaci traže tri bitne promene

Nova akcija za dobrovoljne davaoce krvi u Borči