in

NAPOKON! Počeli radovi na osvetljenju obilaznice Pupinovog mosta

Radovi na popravci trafostanica, zbog kojih ne radi osvetljenje na Pupinovom mostu, konačno su započeti! Jutros smo imali priliku da se i lično uverimo da su radovi u toku.

Od novembra 2017. godine, u dužini od čak 10 kilometara, na Pupinovom mostu i obilaznici vlada mrkli mrak, jer osvetljenje ne radi, a na popravke se čekalo godinu dana. Od kada je most otvoren 2014. godine, za svega tri godine opljačkano je osam, a obijeno deset trafostanica na ovoj saobraćajnici, što je i dovelo do ove situacije.

 

Bezbednost svih učesnika u saobraćaju ugrožena je nefunkcionisanjem javnog osvetljenja, a Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda urgirala je od 2014. godine nebrojeno puta kod nadležnih institucija da se uredi pitanje upotrebe i održavanja trafostanica. Ovo pitanje nije rešeno do danas.

Tek u februaru ove godine raspisana je javna nabavka za sanaciju trafostanica koje su obijene i opljačkane. tada je procenjeno da će za popravku svake od uništenih trafostanica biti potrebno 5 miliona dinara.

Obijene i opljačkane trafostanice

Kako je iz Direkcije saopšteno, pre samo par dana, započeta je sanacija tri trafostanice koje će omogućiti ponovno uspostavljanje javnog osvetljenja na Pupinovom mostu, Zrenjaninskoj petlji i prilaznim putevima.

U okviru sanacije izvođač je završio postavljanje ograda koje treba da obezbedi trafostanice od neovlašćenog pristupa. U planu je i video nadzor i protivprovalni sistem sa daljinskim prenosom podataka, kako bi se sprečilo ponovno uništavanje i pljačka trafostanica.

Kako objašnjavaju iz Direkcije, trenutno se izvode radovi na ugradnji vrata, posle čega će početi montiranje elektro-opreme unutar trafostanica, koje su oštećene i opljačkane u prethodnom periodu.

Posle velikog broja najava, sada kada su radovi započeti, nadamo se da će ubrzo mrak na Pupinovom mostu i obilaznici konačno ostati iza nas.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Zbog redukcije BG voz iz Ovče za Batajnicu stalno krcat

    Mlađi muškarac skočio sa Pančevačkog mosta