in

Pupinov most od jula konačno ponovo osvetljen?

Osvetljenje duž magistrale od Pupinovog mosta do Pančevačkog puta, ali i na Mostu na Adi, popravljaće novosadska firma „GAT“ d.o.o.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda dodelila je posao sanacije trafostanica ovoj firmi, a rok za završetak radova je 120 dana od uvođenja u posao. Popravka će koštati 7,9 miliona dinara, bez PDV.

Zbog obijanja trafostanica i krađe instalacija, magistrala je već šest meseci u mraku, a deo Mosta na Adi pet. Od otvaranja Severne tangente 2014, saobraćajnica koja spaja Zemun sa Pančevačkim putem, preko naselja Borča i Ovča, 10 od 11 trafostanica je obijeno, a od tih 10 osam nije u funkciji. Zato je desetak kilometara ove trase u mrklom mraku.

Zbog opasnosti u kojoj se nalaze svi oni koji ovim saobraćajnicama prolaze, Direkcija je još krajem decembra 2017. raspisala javnu nabavku za sanaciju trafostanica, ali i za njihovo stavljanje pod fizičko-tehničku zaštitu.

Pošto je kriterijum prilikom izbora izvođača bio najmanja ponuđena cena, kompanije PD „Elektroizgradnja“ i „D. C. Energokop“ iz Beograda ostale su bez posla, jer su njihove ponude za popravku iznosile 11,4 odnosno 9,7 miliona dinara. Zbog bankarske garancije kraće od 120 dana važenja, u razmatranje nije uzeta ponuda ponuđača „Globing“ d.o.o. iz Beograda.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Uskoro 15. po redu Noć muzeja u znaku pobede i pobednika

Tokom ove nedelje ispiranje vodovodne mreže na Paliluli