in

PSL: Devet ekipa se bori za opstanak, BSK među njima

Iako se u Prvoj ligi Srbiji čak devet ekipa bori za opstanak, BSK iz Borče je u najboljem položaju jer ima šest bodova više od poslednjeplasirane ekipe, dok je tri boda iznad crte. Do završetka lige ostala su još dva kola ali se još ne zna ko ispada a ko ostaje.

Ono što je sigurno jeste da iz Prve lige Srbije u Jelen super ligu odlaze Mladost iz Lučana i Metalac iz Gornjeg Milanovca. Preostalo treće mesto koje vodi u JSL putem baraža najverovatnije će zauzeti Borac iz Čačka.

Međutim, trenutno je najinteresantnija borba za opstanak. Gotovo je sigurno da će konačnu reč dati međusobni skor jer je između devet plasiranih ekipa razlika samo šest bodova.

Fudbalske utakmice su prave gladijatorske borbe na život ili smrt, mečevi su zanimljivi i krajnje neizvesni, bez prostora za manipulaciju. Jedino što je poznato jeste da će Prvu ligu Srbije napustiti četiri ekipe, a koje videćemo.

U slučaju da dve ekipe imaju isti broj bodova na poziciji koja odlučuje o plasmanu, gledaju se međusobni susreti a važi pravilo gola u gostima. Ako više klubova figurira za jedno mesto, pravi se minitabela na osnovu međusobnih rezultata tih klubova u ligaškom delu.
Tabela Prve lige Srbije nakon 28. kola 2014

Naš BSK iz Borče je u prošlom kolu na domaćem terenu savladao ekipu FK Radnik sa ubedljivih 3:0 i tako pobegao sa crte. Ovom pobedom su omogućili da pod manjim pritiskom igraju utakmice u poslednja dva kola. 

Fudbalski savez Srbije je doneo odluku da se utakmica između FK Smedereva i FK BSK u okviru 29. kola koje se igra u sredu 15.5.2014. odigra bez prisustva publike. Ovo je samo još jedna olakšavajuća okolnost za ekipu iz Borče, ali kako se „davljenik“ hvata za slamku, moraju biti oprezni jer je ekipa iz Smedereva pretposlednja na tabeli. Srećno u četvrtak!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Deca se truju po školama a niko odgovoran!

    Deca se truju po školama a niko odgovoran!

    Pančevački most i Zrenjaninski put paralisani zbog kiše i gume - 2014

    Pančevački most i Zrenjaninski put paralisani zbog kiše