Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Pripremite otpad za reciklažu, pozovite ih i oni će doći

u Vesti od
Tara – T2

Da li znate da na levoj obali možete da reciklirate otpad praktično bez muke? I to zahvaljujuči jednom od lokalnih udruženja koje se svojski bori za očuvanje životne sredine u naseljima leve obale.

Nakon niza akcija čišćenja, udruženje Eko Pančevački rit odlučilo je da podstakne reciklažu tako što će oni lično preuzimati reciklažni otpad od sugađana i privrednika.

Zašto treba reciklirati?

Broj stanovnika leve obale neprestano se povećava, a povećava se i količina otpada koji se svakodnevno stvara u domaćinstvima i privredi. Sve je više deponija na kojima se otpad odlaže, a koje degradiraju tlo, smanjuju površinu obradivog zemljišta i postaju potencijalni izvori zaraze ljudi i životinja.

Reciklaža značajno smanjuje količlinu otpada koji se odlaže na deponije, a samim tim i njihovo širenje.  Istovremeno reciklaža smanjuje emisiju metana, gasa koji se stvara na deponijama i koji izaziva efekat staklene bašte i štetne klimatske promene.

Zanimljivo:  Na Pančevačkom mostu ozbiljne gužve u smeru ka centru

Kada upotrebljene materijale recikliramo dobijajući nove proizvode smanjujemo potrebu za korišćenjem prirodnih resursa. Sirovinski resursi na planeti su ograničeni, ne smemo to zaboraviti!

Ova akcija traje od kraja aprila i naišla je na odličan odaziv sugrađana.

Dakle, reciklaža sada zaista nije gnjavaža!


Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh