in

Priključite se akciji čišćenja trotoara na Pančevačkom mostu

U utorak 25. oktobra od 12 do 18 časova Udruženje građana „Ulice za bicikliste“ organizuje čišćenje trotoara na prilazu Pančevačkom mostu u pravcu grada.

Ideja je da se očistili trotoar od početka penjanja iz Krnjače, poslednja kuća sa desne strane, pa sve do početka trotoara i ograde na samom mostu.

Trotoar na Pančevačkom  mostu je širine više od jednog metra, ali je trenutno upotrebljivo oko pola metra jer je ostatak trotoara prekriven zemljom i travom, koja se godinama, zbog nemara nadležnih službi, taložila preko istog.

Ovaj prilaz koristi veliki broj biciklista i pešaka sa Leve obale Dunava, te je svima u interesu da se usposobi za normalno kretanje u celoj njegovoj izvornoj širini.

trotoar-pancevac-2016-01

U najavi je lep i sunčan dan jer javljaju do 20 stepeni a zemlja koja je prekrila naš trotoar je sada mekana, stoga se ogranizatori nadaju da će biti laka za čišćenje.

Pozivamo sve zainteresovane građane, a prvenstveno bicikliste, da u utorak 25. oktobra ponesu lopatu ili neki drugi zgodan alat i pomognu nam u ovoj društveno-korisnoj akciji.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

  1. Mislim da bi mi biciklisti sa leve obale trebali da se organizujemo i u sto vecem broju prikljucimo ovoj lepoj akciji i ocistimo jedinu stazu koju imamo da bi se docepali grada a onda i prave biciklisticke staze…Steta sto nije ispostovan projekat i izgradjena biciklisticka staza sa pupina do Borce.Nasa lazljiva vlast je obecala da ce se dovrsiti resacko biciklisticka staza prekinuta na pola ali sad ce 2god od otvaranja mosta i od tog posla nema nista….ipak smo mi stanovnici drugog reda..

  2. Svaka čast za inicijativu, ali pre bi trebalo da ponesemo par džakova cementa i pesak pa da počnemo simbolično da stavljamo sloj betona i da punimo pukotine i rupe. Jer džaba nam i da je trotoar čist ko suza kad izgleda kao oni putevi koji puknu posle zemljotresa… I na gornjoj slici se to lepo vidi.

SRAMOTA! Čak 120 polazaka manje nedeljno na liniji 96

Pupinov most ima upotrebnu dozvolu saopštava Ministartstvo