Priključite se akciji čišćenja trotoara na Pančevačkom mostu - www.lobi-info.rs

Priključite se akciji čišćenja trotoara na Pančevačkom mostu

1 minut za čitanje
4

U utorak 25. oktobra od 12 do 18 časova Udruženje građana „Ulice za bicikliste“ organizuje čišćenje trotoara na prilazu Pančevačkom mostu u pravcu grada.

Ideja je da se očistili trotoar od početka penjanja iz Krnjače, poslednja kuća sa desne strane, pa sve do početka trotoara i ograde na samom mostu.

Trotoar na Pančevačkom  mostu je širine više od jednog metra, ali je trenutno upotrebljivo oko pola metra jer je ostatak trotoara prekriven zemljom i travom, koja se godinama, zbog nemara nadležnih službi, taložila preko istog.

Ovaj prilaz koristi veliki broj biciklista i pešaka sa Leve obale Dunava, te je svima u interesu da se usposobi za normalno kretanje u celoj njegovoj izvornoj širini.

trotoar-pancevac-2016-01

U najavi je lep i sunčan dan jer javljaju do 20 stepeni a zemlja koja je prekrila naš trotoar je sada mekana, stoga se ogranizatori nadaju da će biti laka za čišćenje.

Pozivamo sve zainteresovane građane, a prvenstveno bicikliste, da u utorak 25. oktobra ponesu lopatu ili neki drugi zgodan alat i pomognu nam u ovoj društveno-korisnoj akciji.

4 Comments

  1. Mislim da bi mi biciklisti sa leve obale trebali da se organizujemo i u sto vecem broju prikljucimo ovoj lepoj akciji i ocistimo jedinu stazu koju imamo da bi se docepali grada a onda i prave biciklisticke staze…Steta sto nije ispostovan projekat i izgradjena biciklisticka staza sa pupina do Borce.Nasa lazljiva vlast je obecala da ce se dovrsiti resacko biciklisticka staza prekinuta na pola ali sad ce 2god od otvaranja mosta i od tog posla nema nista….ipak smo mi stanovnici drugog reda..

  2. Svaka čast za inicijativu, ali pre bi trebalo da ponesemo par džakova cementa i pesak pa da počnemo simbolično da stavljamo sloj betona i da punimo pukotine i rupe. Jer džaba nam i da je trotoar čist ko suza kad izgleda kao oni putevi koji puknu posle zemljotresa… I na gornjoj slici se to lepo vidi.

  3. NEMORATE VI BICIKLISTI NITI BILO KO DRUGI KO JE ZAPOSLEN.
    NEKA DRZAVA NATERA RADNOSPOSOBNE KOJI PRIMAJU SOCIJALU DA I ONI
    DOPRINESU NESTO ZA OVU DRZAVU

Ostavite odgovor

Prethodna priča

SRAMOTA! Čak 120 polazaka manje nedeljno na liniji 96

Sledaća priča

Pupinov most ima upotrebnu dozvolu saopštava Ministartstvo

Poslednje od Društvo