in

Premijera filma o Beljarici, sprečimo ekološku katastrofu

Predstavnici Lige za ornitološku akciju Srbije vas pozivaju da pogledate i ispratite premijeru filma o Beljarici.

Po programskoj šemi, prikazivanje filma se očekuje u nedelju oko 23 časa na televiziji O2 (nekadašnja B92).

Film „Beljarica: beogradska Amazonija“ u produkciji VICE sniman je tokom leta. U njemu učestvuju ptičari, lovci, ribolovci, kao i predstavnici Lige za ornitološku akciju i Svetske fondacije za prirodu.

Podsećamo, ovo zeleno blago Beograda je u postupku zaštite a, premda se područja pod postupkom već smatraju zaštićenim po Zakonu, Skupština grada Beograda je povukla predlog pre dve godine, a samo par meseci kasnije najavila izgradnju nove luke baš unutar zaštićenog područja.

Takođe, ukoliko želite da svojim glasom doprinesete sprečavanju uništenja ekološke oaze Beograda, možete potpisati elektronsku peticiju.

Foto: Liga za ornitološku akciju Srbije

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Америчка продукција, на анти-српској тв, против кинеског пројекта а за наше добро…какав лом. Не разумем, зашто лоби подржава заштиту бељарице, ако то значи одустајање од улагања у луку и индустријски парк?
    Зар је боље сачувати место за пар птица (које ће се изместити који километар даље у исти амбијент дуж дунава) док хиљаде скапавају гладне, без посла, на тој левој обали за чије се добро као боримо.
    При том се и из ваших чланака види да је индустријски парк са луком изразито позитиван догађај за ЛО и цео град, ако не и државу.

  2. Јасно је да оба не могу заједно. Једино да се смањи ниво градње или одустане од потпуне заштите природе. Сваки пут који се изгради покрива природу…треба наћи баланс, компромис. Тек тада може да се заиста и делује, утиче на нешто. Шизофрено делује да хоћемо 1000 хектара индустрије и луке, а истовремено скупљамо потписе да се то не деси.
    Можда да се формира прво неко мишљење, потом неки циљ, па затим тек нека иницијатива, притисак, преговори…са реалних позиција.
    Овако, живи се лоше а и даље се све дешава мимо људи. Не утичемо нигде, раде нам шта желе, лако одбацују.

Dve saobraćajne nezgode u jednom satu

Izložba rashodovanih vozila na Omladinskom stadionu