Potvrđeno da je gradska voda na levoj obali ispravna za piće - www.lobi-info.rs

Potvrđeno da je gradska voda na levoj obali ispravna za piće

1 minut za čitanje
1

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da se voda iz mreže centralnog gradskog vodovoda može koristiti bez ograničenja na čitavom području Palilule.

Na osnovu svih dobijenih rezultata i prikupljenih podataka, Gradski zavod za javno zdravlje doneo je mišljenje da se voda iz mreže vodovoda na području Palilule može koristiti bez ograničenja za piće, pripremu hrane i ostale sanitarno-higijenske potrebe – rekao je Vesić za Beoinfo.

Nakon saniranja posledica poplava koje su zahvatile naselja Borča, Ovča, Krnjača, Kotež i Padinska skela i dobijenih imformacija o završenom postupku sanacije terena, urađeno je vanredno laboratorijsko ispitivanje vode i sproveden pooštren epidemiološki i sanitarno-higijenski nadzor.

On je dodao da će stručne službe Gradskog zavoda za javno zdravlje nastaviti sa vanrednim, pooštrenim epidemiološkim i sanitarno-higijenskim nadzorom na ugroženom području.

1 Comment

  1. Vodovod Kovilova, Padinske skele i ostalih naselja severnije ne pripadaju Centralnom gradskom vodovodu već PKB-u koliko znam, i crpe vodu iz sopstvenih arterskih bunara

Leave a Reply

Prethodna priča

Ovog leta je najviše komaraca za poslednjih deset godina

Sledaća priča

Sutra na levoj obali novo zaprašivanje komaraca iz vazduha

Poslednje od Vesti