Potvrđeno da je gradska voda na levoj obali ispravna za piće - www.lobi-info.rs

Potvrđeno da je gradska voda na levoj obali ispravna za piće

1 minut za čitanje
1

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da se voda iz mreže centralnog gradskog vodovoda može koristiti bez ograničenja na čitavom području Palilule.

Na osnovu svih dobijenih rezultata i prikupljenih podataka, Gradski zavod za javno zdravlje doneo je mišljenje da se voda iz mreže vodovoda na području Palilule može koristiti bez ograničenja za piće, pripremu hrane i ostale sanitarno-higijenske potrebe – rekao je Vesić za Beoinfo.

Nakon saniranja posledica poplava koje su zahvatile naselja Borča, Ovča, Krnjača, Kotež i Padinska skela i dobijenih imformacija o završenom postupku sanacije terena, urađeno je vanredno laboratorijsko ispitivanje vode i sproveden pooštren epidemiološki i sanitarno-higijenski nadzor.

On je dodao da će stručne službe Gradskog zavoda za javno zdravlje nastaviti sa vanrednim, pooštrenim epidemiološkim i sanitarno-higijenskim nadzorom na ugroženom području.

1 Comment

  1. Vodovod Kovilova, Padinske skele i ostalih naselja severnije ne pripadaju Centralnom gradskom vodovodu već PKB-u koliko znam, i crpe vodu iz sopstvenih arterskih bunara

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Ovog leta je najviše komaraca za poslednjih deset godina

Sledaća priča

Sutra na levoj obali novo zaprašivanje komaraca iz vazduha

Poslednje od Vesti