in

Odobrena upotreba vode za piće u većini naselja leve obale

Kako je objavio Beogradski vodovod, u većini naselja na levoj obali Dunava moguće korišćenje vode iz gradskog vodovodnog sistema.

Na osnovu podataka prikupljenih na području teritorije opštine Palilula, Gradski zavod za javno zdravlje Beograd doneo je novu preporuku o mogućnosti korišćenja vode za piće iz mreže beogradskog vodovodnog sistema na ugroženom području.

Voda se može koristiti za piće, pripremu hrane i ostale sanitarno-higijenske potrebe bez ograničenja u naseljima Ovča, Kotež i Krnjača, kao i u delu naselja Borča levo od Zrenjaninskog puta (gledano iz pravca Pančevačkog mosta), saopštio je Gradski zavod za javno zdravlje Beograd.

Gradski zavod za javno zdravlje naglašava da u delu naselja Borča desno od Zrenjaninskog puta ostaje na snazi preporuka da se voda ne koristi za piće i pripremu hrane, a može se koristiti za ostale sanitarno-higijenske potrebe (održavanje higijene tela i prostorija i dr).

Mera da se voda ne koristi za piće će ostati na snazi do uspostavljanja redovnih sanitarno-higijenskih i epidemioloških prilika i završene asanacije terena na navedenom delu naselja Borča.

U delu naselja Borča desno od Zrenjaninskog puta, voda za piće biće obezbeđena putem auto-cisterni.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Voda iz vodovoda nije ugrozena od spoljasnjih zagadjivaca zbog pritiska u cevima koji ne dozvoljava prodor spoljasnjeg zagadjenja i materija za dezinfekciju terena. Predostroznost je besmislena i svi stanovnici na levoj obali Dunava smeju da piju vodu iz vodovoda jer je ista apsolutno ispravna jos od 23. juna kada se desila poplava. Donosenje mera predrostroznosti je dobar marketinski trik da se svakodnevno uzima novac od ugrozenih stanovnika za kupovinu flasirane vode sto na dnevnom nivou iznosi najmanje 100.000 evra.

  2. Tačno je, Neimar. To je čista logika,voda iz gradskog vodovoda ne može biti zagađena u dotoku. Jedino može biti zagađena voda na primer u Padinskoj skeli jer se crpi iz arterskih bunara. Ne mora značiti da jeste, ali rizik je povećan.

Danas najzad potpisan sporazum o finansiranju kanalizacije za levu obalu

Mirotočila ikona Svete Petke u hramu na Ovčanskom putu (VIDEO)