Mirotočila ikona Svete Petke u hramu na Ovčanskom putu (VIDEO) - www.lobi-info.rs

Mirotočila ikona Svete Petke u hramu na Ovčanskom putu (VIDEO)

2 minuta za čitanje

Veliki broj pravoslavnih vernika iz celog grada, pohrlio je proteklih dana u najmlađi pravoslavni hram na levoj obali, crkvu Svete Petke na Ovčanskom putu.

Samo pet dana nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile levu obalu, na Vidovdan, u ovom pravoslavnom hramu desilo se nešto zaista posebno jer mirotočila je ikona Sete Petke.

Sveštenstvo hrama i sugrađani koji su bili prisutni u hramu svediče o tome kako je ovaj trenutak izgledao

Svi mi koji smo bili u hramu videli smo da je u jednom trenutku ikona Svete Petke zasijala tavorskom svetlošću i odmah počela da obilno mirotoči. Miro se slivalo niz ikonu, a miomiris je ispunio sveti hram. Neka se njena ljubav i milost izlije na sve koji budu dolazili i njoj se molili. Slava bogu za sve.

Ovo je, inače, drugo božje čudo koje se dogodilo za samo mesec dana u Beogradu. Na dan beogradske slave Spasovdan u vreme litije mirotočila je ikona Svetog despota Stefana Lazarevića.

Mirotočenje ikona, pa čak i krvotočenje, zabeleženo je više puta u srpskim svetinjama i u narodu se ova pojava najčešće smatra lošim predznakom i znakom „odozgo“, mada sveštenici tvrde da i ne mora da bude tako.

Veruje se da se miro javlja onda kada je svetac, koji je uvek prisutan, zadovoljan i pokušava da ukaže na svoju dobru volju.

Kako je ovaj trenutak izgledao zabeležilo je i oko kamere:

Naučnici ovaj neobični fenomen tretiraju kao fizičku pojavu koja nastaje zbog kondenzacije vlage, ali niko još nije objasnio zašto ikone mirotoče baš iz očiju.

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Odobrena upotreba vode za piće u većini naselja leve obale

Sledaća priča

Motociklista poginuo na obilaznici Pupinovog mosta (FOTO)

Poslednje od Vesti