in

Mirotočila ikona Svete Petke u hramu na Ovčanskom putu (VIDEO)

Veliki broj pravoslavnih vernika iz celog grada, pohrlio je proteklih dana u najmlađi pravoslavni hram na levoj obali, crkvu Svete Petke na Ovčanskom putu.

Samo pet dana nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile levu obalu, na Vidovdan, u ovom pravoslavnom hramu desilo se nešto zaista posebno jer mirotočila je ikona Sete Petke.

Sveštenstvo hrama i sugrađani koji su bili prisutni u hramu svediče o tome kako je ovaj trenutak izgledao

Svi mi koji smo bili u hramu videli smo da je u jednom trenutku ikona Svete Petke zasijala tavorskom svetlošću i odmah počela da obilno mirotoči. Miro se slivalo niz ikonu, a miomiris je ispunio sveti hram. Neka se njena ljubav i milost izlije na sve koji budu dolazili i njoj se molili. Slava bogu za sve.

Ovo je, inače, drugo božje čudo koje se dogodilo za samo mesec dana u Beogradu. Na dan beogradske slave Spasovdan u vreme litije mirotočila je ikona Svetog despota Stefana Lazarevića.

Mirotočenje ikona, pa čak i krvotočenje, zabeleženo je više puta u srpskim svetinjama i u narodu se ova pojava najčešće smatra lošim predznakom i znakom „odozgo“, mada sveštenici tvrde da i ne mora da bude tako.

Veruje se da se miro javlja onda kada je svetac, koji je uvek prisutan, zadovoljan i pokušava da ukaže na svoju dobru volju.

Kako je ovaj trenutak izgledao zabeležilo je i oko kamere:

Naučnici ovaj neobični fenomen tretiraju kao fizičku pojavu koja nastaje zbog kondenzacije vlage, ali niko još nije objasnio zašto ikone mirotoče baš iz očiju.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Odobrena upotreba vode za piće u većini naselja leve obale

    Motociklista poginuo na obilaznici Pupinovog mosta (FOTO)