Posle Centra za socijalni rad i Geodetski zavod u štrajku!

u Vesti

Nakon štrajka Centra za socijalni rad, od danas stupio u štrajk i Sindikat Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), u svim svojim jedinicama u Srbiji, zbog umanjenja primanja zaposlenih .

Zaposleni zahtevaju od rukovodstva RGZ i predstavnika vlade RS, da se im se obračunju i isplate primanja po postignutom sporazumu od 21. januara ove godine.

Kako saznajemo stvaraju se ogromne gužve ispred ulaza Republičkog geodetskog zavoda u Ulici 27. marta. Građani ne mogu da uđu u službe katastra i ostvare svoja zakonom zagarantovana prava.

Neki sugrađani navode da puštaju po troje na izvesno vreme, jer im je to minimum rada. Kao i to da je juče obezbeđenje moralo da reaguje jer je ispred prostorija došlo do tuče.

U vreme trajanja štrajka neće biti moguće predavati nove zahteve, a biće obustavljeno i izdavanje dokumenata, osim za potrebe zdravstvene i socijalne zaštite građana.

Telefoni Info Centra RGZ-a su usijani od poziva građana koji ne znaju na koji način da ostvare svoja zakonom zagarantovana prava. Pod pritiskom su i zaposleni koji žele da rade, ali ih u tome sprečavaju štrajkači.

Foto: Blic

Tags:

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH