in

Posle Centra za socijalni rad i Geodetski zavod u štrajku!

Nakon štrajka Centra za socijalni rad, od danas stupio u štrajk i Sindikat Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), u svim svojim jedinicama u Srbiji, zbog umanjenja primanja zaposlenih .

Zaposleni zahtevaju od rukovodstva RGZ i predstavnika vlade RS, da se im se obračunju i isplate primanja po postignutom sporazumu od 21. januara ove godine.

Kako saznajemo stvaraju se ogromne gužve ispred ulaza Republičkog geodetskog zavoda u Ulici 27. marta. Građani ne mogu da uđu u službe katastra i ostvare svoja zakonom zagarantovana prava.

Neki sugrađani navode da puštaju po troje na izvesno vreme, jer im je to minimum rada. Kao i to da je juče obezbeđenje moralo da reaguje jer je ispred prostorija došlo do tuče.

U vreme trajanja štrajka neće biti moguće predavati nove zahteve, a biće obustavljeno i izdavanje dokumenata, osim za potrebe zdravstvene i socijalne zaštite građana.

Telefoni Info Centra RGZ-a su usijani od poziva građana koji ne znaju na koji način da ostvare svoja zakonom zagarantovana prava. Pod pritiskom su i zaposleni koji žele da rade, ali ih u tome sprečavaju štrajkači.

Foto: Blic

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Nije šala, od 01. aprila vozači GSP u uniformama

    Muškarac u Krnjači zapalio ženi stan i automobil