in

Muškarac u Krnjači zapalio ženi stan i automobil

U stambenoj zgradi u Ulici Grge Andrijanovića u Krnjači Manojlo N. je iz besa zapalio stan u kom je kao podstanar živeo sa svojom nevenčanom suprugom. Potom je zapalio i njen automobil na obližnjem nasipu.

Kako kažu njihove komšije, Manojlo ni sa kim u zgradi nije govorio, a često se iz stana u kom je živeo čula buka. Ipak, niko nije mogao ni da zamisli da je spreman na ovo.

On je u utorak oko podneva ušao u stan, polio benziom dnevnu sobu i kuhinju i trpezariju i zapalio stan! Stan je zapalio jer je bio ljut na nevenčanu suprugu. Kako komšije dodaju, pozvao je nevenčanu suprugu i rekao: „Znaš šta, zapalio sam stan“.

Počelo je da gori i čula se jaka detonacija. Nikad nisam osetila toliko jaku eksploziju. Parčići stakla sa prozora su se razleteli svuda, a neki predmet je izleteo iz stana i razbio staklo na kolima parkiranim ispod terase, koja inače pripadaju njegovoj nevenčanoj supruzi.

Kako kažu sugrađani, hladnokrvno je izašao iz stana koji gori, ušao u razbijen automobil svoje supruge i odvezao se. Kako dodaju, čuli su i da je Manojlo pozvao policiju i ispričao šta je uradio.

Stan koji je Manojlo zapalio je ugljenisan, sav nameštaj i druge stvari su sada garež i pepeo, a dim koji je kuljao iz stana uništio je terase i stolariju komšija koji žive iznad.

Njegova supruga je bila na poslu, praktično ne znajući da je sve što poseduje progutala vatrena stihija koju je izazvao njen izabranik.

On ju je često napadao, skoro svakodnevno. Pre nego što je zapalio stan spakovao je svoje stvari, odvezao svoj automobil na parking ispred crkve… Tačno je isplanirao šta će da uradi – priča komšinica, dodajući da su njena deca svedočila požaru i da ne mogu da dođu sebi od šoka.

Ovom ludilu prethodila je žustra svađa, a po Krnjači se priča da je Manojla zamerao ženi što ga navodno zapostavlja i posvećuje se sinu iz prvog braka.

Zapalio joj i automobil

Sugrađani tvrde da je vatra zahvatila i stan komšinice koja živi sprat iznad, a ona je teško pokretna. Srećom, u tom trenutku nije bila u stanu. Nikome nije jasno zašto je to uradio, kada je znao da su komšijska deca u zgradi.

Srećom jedan od stanara dosetio se da isključi struju u celoj zgradi, te je tako verovatno sprečena veća šteta. Vatrogasne ekipe i policija su ubrzo stigli na lice mesta, te u požaru nije bilo povređenih, budući da su se komšije evakuisale na vreme.

Manojlo je pritvoren a od komšija smo saznali da mu je određena mera zabrana prilaska nevenčanoj supruzi. Nesrećna žena je u međuvremenu noć provela kod prijateljice.

Niko od žitelja Krnjače nije imao lepu reč o Manojlu. Oni su ispričali da se u taj stan doselio pre pet i po godina, a da je prethodno pola života proveo po evropskim zatvorima. Kako kažu, robijao je u Grčkoj i Nemačkoj i imao problema zbog oružja koje je posedovao a za koju, po svemu sudeći, nije imao dozvolu.

Pronađen je i automobil njegove nevenčane supruge,  koji je na smetlištu na nasipu nedaleko od naselja Manojlo zapalio i ostavio. Od automobila je ostala samo školjka i on je uništen do neprepoznatljivosti.

Foto: Blic

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Posle Centra za socijalni rad i Geodetski zavod u štrajku!

Porodica i dalje traga za Anicom iz Borče