in

Nije šala, od 01. aprila vozači GSP u uniformama

Nije u pitanju prvoaprilska šala, već kako saznajemo, od prvog aprila vozači GSP na svojim radnim mestima biće u uniformama! 

Kožna obuća napokon je stigla, a zaposleni u GSP su je preuzimali prethodnih dana. Time su uniforme u potpunosti kompletirane.

Ipak, pojedini vozači odbijali su da preuzmu uniforme, odnosno da ih zaduže, jer bi, ako otkaz daju pre roka, morali i da ih plate.

Nisu hteli da ih zaduže, pa da odu iz firme za dva meseca, i budu primorani da uniformu, koju su jedva i koristili, plate. Zato sad radimo na izmeni ovog propisa, kako bi naši šoferi od 1. aprila bili u svojim odelima. – objašnjava predsednik Samostalnog sindikata GSP „Beograd“. 

Onaj ko ne bude nosio uniformu, dobiće prijavu. Za provere će biti zaduženi referenati i oni koji rade u unutrašnjoj kontroli. Ipak, niko im neće zamerati ako, na primer, skinu kačket.

Uniforme bi uskoro trebalo da dobiju i vozači privatnih prevoznika. Grad im je ovu obavezu nametnuo izmenama ugovora krajem godine. Ideja je da putnici mogu lakše da razlikuju vozače i prevoznike, pošto na 33 autobuske i 18 minibus linija voze privatnici, a putnici žalbe većinom upućuju GSP „Beograd“.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Ovog vikenda (2. i 3. mart) besplatno odnošenje kabastog otpada

    Posle Centra za socijalni rad i Geodetski zavod u štrajku!