in

Pomozimo porodici Bandović iz Padinske Skele

Petočlana porodica Bandović iz Padinske Skele pre mesec dana ostala je bez krova nad glavom. Požar ugrozio opstanak siromašne porodice sa troje dece.

Ni od koga ne traže novac, ali Studio B je zamolio Beograđane da još jednom pokažu humanost i pomognu da ova porodica obnovi svoj skromni dom i mi se priključujemo tome.

Bandovići se sada bore za zdravlje i životni prostor za svoje troje dece. Svakog dana za sebe, supruga i troje male dece Jovanke Bandović iz Padinske skele na šporetu greje vodu za kuvanje i ličnu higijenu.

Iz nemaštine u kojoj oduvek žive, sada su u još težoj situaciji. U požaru su izgubili skoro sve i ostali bez ionako skromnog krova nad glavom.

Od tog dana počinje grčevita borba za preživljavanje u ledenim danima. Sada žive u 15 kvadrata, jedinoj sobi koju nije uništio požar. U toj maloj prostoriji se kuva, spava i kupaju deca.

To je tužna svakodnevica od 29. decembra prošle godine, kada je požar progutao gotovo sve. U tom teškom trenutku sve komšije i prijatelji našli su se uz njih i koliko su mogli pritekli u pomoć kako bi se saniralo ono što se moglo.

Dok je većina nas u toplom proslavljala Novu godinu i Božić, Bandovići su slavili to što su preživeli. I dalje pokušavaju da sebi i deci obezbede još jedan bezbedan dan i da pokriju krov u danima kada zima ne popušta.

Nešto pomoći stiglo je sa nekoliko strana, ali to nije dovoljno čak ni za krov, dok o popravci instalacija ne mogu ni da razmišljaju. Ušteđevinu nemaju,  jer i dalje plaćaju kredit za kuću u kojoj više života nema.

Bilo kakva pomoć zbog toga je više nego dobrodošla kako bi ova porodica započela jedan novi, srećniji i bolji život.

Zato pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu pozivom na telefon 060/153-75-75

Izvor: Studio B

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. U redu je što ste ostavili broj telefona na koji može da se javi neko od bogataša (poput Karica koji su se obogatili od našeg Zajma za preporod Srbije), ali najbrži i najjednostavniji nacin prikupljanja pomoci je putem SMS. Jer, poruku ce pre poslati neki siromasak,nego Bogoljub Karic.

Opljačkali kombi sa penzijama u Padinskoj Skeli

Novo poskupljenje vrtića od 1. februara