in

Policija privela osobu osumnjičenu za podmetanje požara u Kotežu

Kako saznajemo, Policija je privela osobu koja je osumnjičena za čitavu seriju podmetnutih požara u naselju Kotež. Prvi požari podmetnuti su u zgradama u Kotežu tokom prvomajskih praznika, a nastavili su se i u danima posle toga.

U periodu od nedelju dana, zapaljeno je skoro deset ulaza. Na sreću žrtava nije bilo, ali sugrađani iz Koteža prošli su kroz ogroman stres i strah, a i pretrpeli veliku materijalnu štetu.

U noći između prvog i drugog maja, Slavicu Pajčin je probudio dim. Dok je njen suprug još uvek spavao, pogledala je kroz špijunku i videla buktinju. Odmah je pozvala Vatrogasce.

Njena prva komšinica Nikolija Šunjevrić, majka troje dece, sticajem okolnosti nije bila u svom stanu. Zid iza koga je buknuo požar, nalazi se u sobi u kojoj inače spava njena desetomesečna beba.

Hvala bogu što nisam bila tu, jer verovatno ne bismo danas bili ovde da smo tu noć bili kod kuće. I dalje me je strah. Ne spavam, komšinica koja je bila budna tu noć i dalje ne spava. Ja sam na balkonu, komšinica je na prozoru s druge strane, jer i dalje imamo strah da će nas ponovo neko zapaliti – kaže Nikolija.

Svi požari u Kotežu bili su podmetnuti na isti način. Zapaljene krpe natopljene najverovatnije naftom, bacane su u ulaze i podrume.

Policija je uspela da pronađe osobu koja je osumnjičena za ove požare. Nezvanično saznajemo da nije u pitanju maloletno lice kako su ranije preneli neki mediji.

Obaveštavamo Vas da je policija, po prijavi građana da je neko 1. i 7. maja ove godine ubacio zapaljene krpe u nekoliko ulaza u zgrade u Kotežu, identifikovala, privela i saslušala osumnjičenu osobu. Prvo osnovno javno tužilaštvo naložilo je policiji dostavljanje izveštaja – saopšteno je iz MUP-a Srbije.

U poslednjem požaru, za koji smo objavili i video snimke, postojao je i rizik da ze zapali pelet koji se nalazio u podrumu zgrade. A baš u toj zgradi žive i starije osobe koje imaju i po 90 godina.

Iako je bila raznih pretpostavki o razlozima za podmetanje ovih požara, za sada o tome još uvek nema zvaničnog saopštenja. Nadamo se da je sa ovakvim incidentima gotovo i da će sugrađani u Kotežu uskoro moći ponovo mirnije da spavaju.

Izvor: više izvora

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Andrijana je očistila igralište kod BSK i time nam dala primer za ubuduće (FOTO)

Predložite heroje iz svog komšiluka za nagradu Heroj Beograda 2020