in

Andrijana je očistila igralište kod BSK i time nam dala primer za ubuduće (FOTO)

Naša sugrađanka Andijana dala nam je primer i zadala zadatak kako treba da se ophodimo prema svom naselju, ali i prema igralištima i parkovima u kojima se igraju naša deca.

Svima je već poznato da su nam dečija igrališta i parkovi stalno prepuni smeća i nisu za to uvek krive nadležne službe, iako se kante za smeće ne prazne dovoljno često.

Evo kako je to izgledalo:

Igrališta su često prepuna semenki, opušaka od cigareta, raznoraznih papira, tetrapaka, plastičnih flaša, ali neretko i slomljenih staklenih flaša.

A krivci su svi oni koji ne haju za svoje sugrađane, pogotovo najmlađe koji ta igrališta i treba da koriste. Mnogi među nama jednostavno očekuju da za njima čisti neko drugi.

A naša sugrađanka Andrijana je baš to i uradila! Zasukala je rukave i počistila celo dečije igralište koje se nalazi na šetalištu kod BSK u Borči.

I mnogi bi trebali da se postide, jer svako od nas bi trebalo da počistis za sobom. Ipak lepše bi bilo da ovaj divan gest dožive kao opomenu i uzor za budućnost.

A ovako igralište izgleda kada se počisti:

Dečija igrališta su za decu! Zato apelujemo na sve sugrađane da ne ostavljaju smeće, naročito ne opasan otpad kao što su polomljene flaše, jer time rizikujemo da nam se deca povrede.

Ponosni smo na našu sugrađanku Andrijanu i nadamo se da će njen trud i gest drugima u budućnosti biti motivacija da pokupe barem svoje smeće.

Nije teško biti čovek!

Foto: Andrijana C.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

vodovod

Produžen rok za plaćanje računa za vodu

Policija privela osobu osumnjičenu za podmetanje požara u Kotežu