in

Zelene brigade proteklog vikenda očistile igralište u naselju Borča

U okviru velike akcije koju su proteklog vikenda organizovali aktivisti Zelenih brigada i Zelene stranke, u Novom sadu, Beogradu i Zrenjaninu, jedna ekipa aktivista čistila je i deo leve obale.

Prilikom čišćenja sakupljena je ogromna količina smeća rasutog po dečijim igralištima, parkovima, travnjacima i drugim javnim površinama, a kako aktivisti kažu, stanje na terenu ih, nažalost, svaki put zaprepasti!

Na levoj obali, Zelene brigade su ovog puta čistile park u naselju Borča i nedaleko od osnovme škole „Rade Drainac“.

Igrališta po kojima deca trče puna su stakla i raznog otpada. Nažalost, veliki broj naših sugrađana kao da mrzi da odnesu svoje smeće do kontejnera pa smeće odlažu kod malih kanti za otpatke, nakon čega se to smeće razvuče po okolnim parkovima, igralištima, ulicama. – saopštili su povodom ove akcije

Kako dodaju, prolaznici, sugrađani i roditelji sa decom, bili su oduševljeni i zahvalni što vide da je nekome stalo da ukloni otpad. 

Aktivisti se nadaju da će na ovaj način uticati na svest sugrađana, kako bi svi zajedno održavali našu okolinu čistom, a parkove i igrališta učinili bezbednim za najmlađe.

Dočekajmo proleće i lepo vreme u čistom okruženju – poručuju Zelene brigade

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Poštujte saobraćajne propise! Kod Putnika radarska kontrola!

    Delovi Borče i Crvenke sutra bez vode zbog radova na mreži