in

Igrališta su nam zatrpana smećem, a uvek nam neko drugi kriv (FOTO)

Dečija igrališta na levoj obali, u svakom od naselja, neprestano su zatrpana smećem do te mere da su za decu naupotrebljiva, iako su njima namenjena.

I dok se često kuka na to da nadležne službe ne rade svoj posao, previdi se činjenica da sugrađani jednostavno ne vode računa, ne haju i ne mare, već dodatno uništavaju dečija igrališta i zatrpavaju ih smećem.

Đubrijere koje su na igralištima postavljene čestu služe za stvaranje mini divljih deponija, a nakon toga ulični psi ovo smeće razvlaće unaokolo po igralištima na kojima nam se igraju deca.

Pojedini sugrađani koji žive u okruženju parka kod OŠ Rade Drainac nemaju komunalnu kantu JKP Gradske čistoće i svoje smeće odlažu pored đubrijera i tada nastupaju kuce u potrazi za hranom – stoji u objavi udruženja Eko Pančevački rit

Ozbiljan problem je i to što starija deca lome, kako drvene klupe, tako i sprave na igralištima. Često i betonske delove čupaju iz zemlje, a uspevaju da polome i betonske đubrijere.

Drveni sto i klupa koje je Opština Palilula postavila početkom prošle godine odneti su jer je nekom trebalo za svoje dvorište.

Istina je da nadležni retko reaguju na naše probleme, ali je daleko veća istina da mi kao građani ne zaostajemo za njima. Svojim nemaroma i bahatostima još više uništavamo kraj u kome živimo.

Komentari na ovo saopštenje su se nizali, a od samih sugrađana se moglo čuti da i roditelji koji dovedu decu na igralište ne mare za čistoću istog, a kako saznajemo, odneta je i veštačka trava sa terena.

I na kraju, da li su samo komunalne službe zatajile ili smo sami krivi što naša deca nemaju gde da se igraju?

Foto: Eko Pančevački rit

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Kao sto je navedeno u ovom clanku za parkove zatrpane djubretom su zasluzni i dradjani i nadlezne sluzbe. Medjutim treba napomenuti da park sa slike niko nije ocistio vec MESECIMA. Problem sa unistenim parkovima bi mogao da se ublazi (ako ne i da se resi) redovnim ciscenjem i uposljavanjem nadleznih sluzbi da kaznjavaju osobe koje unistavaju parkove, posebno osobe koje mrzi da prosetaju 10-ak metara kako bi kucno djubre bacili u kontejner umesto u kantu za djubre u parku. Sto se tice huligana koji lome i divljaju po parku to se uglavom desava uvece ili u toku noci, a kada policija biva obavestena o tome ona ne reaguje.
    Tako da bi trebalo, pored ucenja i vaspitanja dece, uvesti ili povecati kontrolu/kaznjavanje osoba (mladih i starih) za zagadjivanje i unistavanje parkova i javnih povrsina.

  2. Ono sto nama fali je kucno vaspitanje a potom kvalitetan aparat represije koji
    bi nevaspitane i neodgovorne kaznama dovodio u red. Ne zaziru dzaba nasi ljudi
    u inostranstvu od komsija koji ih prijavljuju za sve prekrsaje za koje kod nas ne bi
    ni u snu odgovarali, a tamo samo stigne kazna na vrata, pa im posle kriva policijska drzava i komsije cinkarosi, samo oni nisu krivi.

I sutra isključenja vode zbog planiranih radova u Borči

Beograd prodisao, vetar konačno doneo čist vazduh u prestonicu