Zbog nekulture odraslih, igrališta na levoj obali izgledaju katastrofalno!

u Vesti

 Iako je opština Palilula u protekloj godini otvorila nekoliko novih dečijih igrališta, još uvek smo daleko od toga da možemo raći da ih ima dovoljno. 

U mnogim naseljima i dalje se koriste zastarela igrališta koja su odavno zrela za obnovu, a mnoga naselja na levoj obali nemaju ni jedno dečije igralište niti park.

Baš zato, razumno je očekivati da čuvamo igrališta koja imamo, ali to nije slučaj!

Čak i najnovija igrališta su u katastrofalnom stanju, često polomljena i neprestano zatrpana smećem i otpadom.

dečije igralište u parku Vizelj

I dok se jedan deo sugrađana trudi da se zajednički prostor za odmor i igru unapredi i da nam uvek bude bolje, drugi svoje nevaspitanje i bahatost uporno nasilno nameću svima nama.

Potpuno je neshvatljivo da roditelji mališana prljaju igrališta na kojima se njihova deca igraju. Isto toliko je neverovatno da su naši tinejdžeri i omladinci zaboravili da su se i oni igrali na ovim igralištima, pa ih sada u “sitne sate” bahato lome.

Polomljeni koševi u Kotežu

Naši najmlađi sugrađani željni su uređenog prostora za igru i druženje, prostora koji će biti samo njihov. Krajnje je vreme da svi shvatimo da igrališta pripadaju deci i da za decu treba da ih sačuvamo.

Prestanite da uništavate prostor namenjen deci, jer nekultura odavno nije u trendu!

1 Comment

  1. To nisu odrasli nego mladi Romi koji tu “bleje” svako vece i prave haos. Znam to jer setam tu cesto. Opominjao sam ih ali nema od toga nista

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH