in

Počela nastava na daljinu, jedan roditelj će morati da radi od kuće

little cute girl watching tv

Jutros je počela nastava na daljinu za osnovce, časovi se emituju na RTS 3, a ministar prosvete Mladen Šarčević poručio je da će kvalitet nastave biti podignut na viši nivo od naredne nedelje, kada je u planu da se uključi i RTS2.

Za sledeću nedelju se planira da osim RTS 3 i RTS Planeta bude uključen i RTS 2. Time bi podigli kvalitet nastave za po jedan čas. Od prvog do sedmog đaci bi imali po tri časa, a osmi razred četiri dnevno – rekao je Šarčević 

On je naglasio da je RTS Planeta opterećen zbog velikog interesovanja đaka, roditelja te da će se uključiti i neki drugi portali.

U međuvremenu veliki broj roditelja je zabrinut jer mnogima poslodavci još uvek nisu omogućili rad od kuće iako je država donela naredbu da se tako učini.

Danas će biti doneta odluka, rekao je ministar, da jedan od roditelja dece do 12 godina bude oslobođen i da može da radi od kuće.

Time će školski siste imati ozbiljne asistente – roditelje. Zavod za unapređenje odrazovanja i vaspitanja je napravio je platforme sa alatima koje nastavni mogu da koriste – naveo je ministar.

Navodi da se časovi trenutno snimaju za opšteobrazovne predmete, a uključivanjem RTS 2 biće snimljeni časovi za sve predmete.

Postavlja se pitanje, koliko poslodavaca će ovu odluku shvatiti ozbiljno i da li će postojati sankcije za one koji to ne omoguće zaposlenim roditeljima.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Šta je sa roditeljima, koji su udovci? Kako da budu kod kuće sa decom i idu na posao? A ne mogu da rade od kuće?Deca mlađa od 12 godina, a bake i deke stariji od 65 godina. Da li je o tome neko razmišljao? Možda smo retki, ali nas ima.

Od danas važi subotnji red vožnje, a ukida se noćni

Danas i sutra planirana isključenja struje u Jabučkom, Ovči i Borči