in

Škole ne rade ali učenje od kuće i TV časovi kreću sutra

Iako su škole zatvorene zbog zaštite od korona virusa, nastava ne prestaje i počinje već sutra, a đaci će učiti od kuće po rasporedu koji je Ministarstvo već objavilo na web adresi rasporednastave.gov.rs

Nastava osnovnih predmeta za osnovce biće emitovana na RTS kanal 3, a za srednjoškolce na RTS „Planeta“. Nastava će se emitovati po blokovima, a školski dan iako će ga đaci provoditi kući uz TV, počinje u osam ujutro.

Od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole predavaće se matematika, srpski i svet oko nas. Peti razred imaće matemetiku, srpski, biologiju, istoriju i geografiju. Šestaci još i fiziku, a sedmi i osmi razred i fiziku i hemiju.

Srednje škole od osnovnih predmeta imaće onlajn matematiku, srpski, fiziku, hemiju, biologiju, istoriju i geografiju.

U matičnim školama nastavnici će biti zadužen za sve ostale nastavne sadržaje koji će se odvijati putem raznih platformi, mreža i elektronskih sredstava komunikacije.

Za sada je objavljen raspored za učenike od prvog do osmog razreda osnovne škole, dok će za gimnazije i srednje stručne škole, kako se navodi, biti objavljeni uskoro.

U dopisu koje je Ministarstvo prosvete prosledilo svim školama navodi se da je obaveza srednje škole da na svom sajtu postavi baner sa svim linkovima na kojima se može pristupiti lekcijama i platformama za učenje.

Svi emitovani časovi biće dostupni i na platformi RTS Planeta, gde se mogu naknadno i više puta pregledati, istog ili narednih dana. Ministarstvo navodi da operateri neće naplaćivati protok i prenos podataka za navedene edukativne sadržaje.

Roditeljima savetujemo da budu u stalnom kontaktu sa školama kako bi decu usmerili na prave sadržaje.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Ako ne budemo pratili preporuke nadležnih preti nam policijski čas

    Gradska opština Palilula obustavlja prijem stranaka