Škole ne rade ali učenje od kuće i TV časovi kreću sutra - www.lobi-info.rs

Škole ne rade ali učenje od kuće i TV časovi kreću sutra

2 minuta za čitanje

Iako su škole zatvorene zbog zaštite od korona virusa, nastava ne prestaje i počinje već sutra, a đaci će učiti od kuće po rasporedu koji je Ministarstvo već objavilo na web adresi rasporednastave.gov.rs

Nastava osnovnih predmeta za osnovce biće emitovana na RTS kanal 3, a za srednjoškolce na RTS „Planeta“. Nastava će se emitovati po blokovima, a školski dan iako će ga đaci provoditi kući uz TV, počinje u osam ujutro.

Od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole predavaće se matematika, srpski i svet oko nas. Peti razred imaće matemetiku, srpski, biologiju, istoriju i geografiju. Šestaci još i fiziku, a sedmi i osmi razred i fiziku i hemiju.

Srednje škole od osnovnih predmeta imaće onlajn matematiku, srpski, fiziku, hemiju, biologiju, istoriju i geografiju.

U matičnim školama nastavnici će biti zadužen za sve ostale nastavne sadržaje koji će se odvijati putem raznih platformi, mreža i elektronskih sredstava komunikacije.

Za sada je objavljen raspored za učenike od prvog do osmog razreda osnovne škole, dok će za gimnazije i srednje stručne škole, kako se navodi, biti objavljeni uskoro.

U dopisu koje je Ministarstvo prosvete prosledilo svim školama navodi se da je obaveza srednje škole da na svom sajtu postavi baner sa svim linkovima na kojima se može pristupiti lekcijama i platformama za učenje.

Svi emitovani časovi biće dostupni i na platformi RTS Planeta, gde se mogu naknadno i više puta pregledati, istog ili narednih dana. Ministarstvo navodi da operateri neće naplaćivati protok i prenos podataka za navedene edukativne sadržaje.

Roditeljima savetujemo da budu u stalnom kontaktu sa školama kako bi decu usmerili na prave sadržaje.

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Ako ne budemo pratili preporuke nadležnih preti nam policijski čas

Sledaća priča

Gradska opština Palilula obustavlja prijem stranaka

Poslednje od Društvo