in

Ako ne budemo pratili preporuke nadležnih preti nam policijski čas

Nakon što je sinoć u Srbiji uvedeno vanredno stanje, izdate su i određene preporuke svim sugrađanima sa očekivanjem da će se čitavo naše društvo ponašati odgovorno. Ipak, to nije uvek slučaj i neki su savete stručnjaka i nadležnih shvatili olako.

Predsednica vlade Ana Brnabić apelovala je danas na građane da slušaju preporuke države i stručnjaka za smanjenje širenja korona virusa i istakla da će u suprotnom biti uvedene drastičnije mere, među kojima su i potpuna zabrana slobode kretanja i policijski čas.

Brnabić je rekla da je danas u glavnom gradu videla velike gužve u saobraćaju i na ulicama i istakla da građani nisu dovoljno ozbiljno shvatili i slušali preporuke predsednika države, premijera i stručnjaka.

Molim vas na samodisciplinu, posebno starije sugrađane, nemojte da izlazite napolje. Nemojte nas terati da uvodimo policijski čas i da vojsku i policiju izvodimo na ulice i u potpunosti zabranimo slobodu kretanja. To je najdrastičnija moguća mera i ni ja ni predsednik ne bismo želeli da je implementiramo – rekla je Brnabić.

Ona je navela da će, ako se takva situacija nastavi, u naredna dva dana morati da budu preduzete drastičnije mere, a to je i dodatno angažovanje MUP i Vojske Srbije.

Molim vas da svi preko 65 godina shvate najozbiljnije i zbog vas i zdravstvenog sistema. Moramo da se trudimo da kontrolišemo situaciju, kako bi broj zaraženih bio sveden na minimum, odnosno na onaj broj koji naš zdravstveni sistem može da primi i obradi – dodala je Brnabić.

Premijerka je rekla i da je do sada u Srbiji registrovano 55 slučajeva novog korona virusa, od kojih je 28 osoba na kućnom lečenju, jer je njihovo stanje stabilno.

Od pacijenata koji se leče u medicinskim ustanovama, dve osobe su na respiratorima i u teškom stanju.

Šta sve uvođenje vanrednog stanja za Beograđane znači možete pročitati OVDE.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Muškarac uhapšen u Padinskoj zbog seksulanog iživljavanja nad detetom

    Škole ne rade ali učenje od kuće i TV časovi kreću sutra