in

Od danas važi subotnji red vožnje, a ukida se noćni

Iako je po proglašenju vandrednog stanja najavljeno da će važiti subotnji red vožnje juče 16. marta javni gradski saobraćaj je funkcionisao po redovnom redu vožnje.

Gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku, koja danas stupa na snagu, da javni gradski prevoz funkcioniše po subotnjem redu vožnje, dok u noćnim časovima uopšte više neće biti autobusa.

Prema aktuelnom zimskom redu vožnje radnim danima na ulicama je bilo 1.329 autobusa, trolejbusa, tramvaja i elektrobusa, dok će po subotnjem redu vožnje biti oko 850 odnosno 35% manje.

Nadležni kažu da je ova mera uvedena iz razloga što ljudi treba da ostanu kući pa je samim tim dovoljan smanjen broj polazaka, sa druge strane građani negoduju jer su smernice da se udaljimo jedni od drugih najmanje jedan metar što je kažu „nemoguće ako su autobusi puni“. Videćemo šta će uslediti narednih dana…

Podsećamo vas da kompletan red vožnje svih linija javnog gradskog prevoza koje saobraćaju levom obalom možete pronaći na linku u nastavku – „Zimski red vožnje„.

Zimski red vožnje gradskog prevoza svih linija na levoj obali - 2017

Posle ponoći jedino privatnim automobilima i taksi vozilima će biti moguć povratak kući. Ova mera najviše utiče na ljude koji rade u smenama, a više o obvezama poslodavaca pročitajte ovde.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Koje su to obaveze svih poslodavaca zbog uvođenja vanrednog stanja

    Počela nastava na daljinu, jedan roditelj će morati da radi od kuće