in

Od danas važi žimski red vožnje javnog gradskog prevoza

Od danas važi zimski red vožnje, a sugrađane će prevoziti 1.329 autobusa, trolejbusa i tramvaja javnog prevoza, odnosno 38 vozila manje nego prošle zime, ali 294 vozila više nego što je to bilo tokom ovog leta.

Na našim ulicama će biti 1.080 autobusa, 118 tramvaja, 94 trolejbusa, 33 minibusa i četiri elektroautobusa. U periodu između jutarnjeg i popodnevnog špica, saobraćaće oko 250 vozila manje.

Najmanje vozila na ulicama biće u danima vikenda. Subotom će nas prevoziti oko 850 vozila javnog prevoza, a nedeljom oko 750.

Ništa od novih 200 autobusa

Iako je bilo najavljeno da će od danas na ulicma biti novih 210 od 230 autobusa, kao i novi sistem naplate karate, ništa od obećanog nije ostvareno.

Ovo su obećanja drugog čoveka Beograda, Gorana Vesića, iz februara ove godine, oni će biti na ulicama grada već od 1. septembra i to će biti uvod u restrukturiranje GSP-a i promena u sistemu naplate karata kako bi se ta naplata povećala.

Nadamo se da će se narednih dana nadležni udostojiti da objasne zašto nema novih autobusa!

Preuzeli smo od Sekretarijata za javni saobraćaj Grada Beograda i uskoro će biti ažuriran red vožnje. Inače, red vožnje je manje više isti kao prošlogodine, jer kad nešto „dobro funkcioniše“ oni ne menjaju raspored vožnje.

Ove imate „Zimski red vožnje gradskog prevoza svih linija na levoj obali„.

Zimski red vožnje gradskog prevoza svih linija na levoj obali - 2017

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Zbog početka nove školske godine gužva na oba mosta

Ministar policije obišao porodicu Radović iz Borče