in

Pas lutalica izujedao devojčicu u Padinskoj Skeli

Pas lutalica izujedao devojčicu u Padinskoj skeli - 29.01.2014
Pas lutalica izujedao devojčicu u Padinskoj skeli - 29.01.2014

Jutros oko 8 časova u naselju Padinska Skela, kod Osnovne škole “Olga Petrov” u Tovilištu, pas lutalica je ujeo devojčicu i naneo joj povrede.

Devojčicu je napao jedan pas, iako je čopor pasa krenuo na nju. Devojčica je završila u Tiršovoj i na Infektivnoj nezi gde su konstatovne povrede kao i psihička trauma deteta.

Zabrinuta majka napadnute devojčice nas je kontaktirala sa molbom da pomognemo i doprinesemo rešenju dugogodišnjeg problema.

Dugogodišnji problem je da meštani Padinske Skele već tri godine vode bitku sa psima lutalicama koji defiluju naseljem, pogotovo ispred škole gde ugrožavaju bezbednost mališana. Da problem bude još veći meštanin Padinske Skele hrani i čuva pse lutalice ali nije vlasnik istih već ih drži zavezane za konopac, nevakcinisane i besne. Meštani su više puta prijvljivali dotičnog čoveka ali od nadležnih ni traga ni glasa.

Patrola policije je izašla na teren ali ništa nije mogla da učini pa se borba meštana sa čovekom koji čuva čopor pasa lutalica i dalje nastavlja.

Samo zajedničkim snagama možemo rešiti ovaj problem

Pošto je stanje u našem naselju alarmantno, pokrenuli smo lobiranje kako bi što pre rešili problem i kako ne bi došlo do novih incidenata.

Danas smo kontaktirali Sekretarijat za komunalne i stambene poslove kao i Veterinu Beograd gde smo prijavili napad na dete i problem sa čoporom pasa lutalica.

U Sekretarijatu su rekli da je potrebno da roditelji staratelji podnesu zahtev za naknadu štete u pismenoj formi i uz pismeni zahtev dostave lekarska uverenja i osnovne podatke maloletnog lica i staratelja.

Na pomenutoj adresi, ekipa je jutros izašla na teren ali u najkraćem roku poslaćemo novu ekipu kako se ovakve nezgode ne bi više dešavale”, izjavio nadležni iz Veterine Beograd.

Veterina Beograd TelegrafEkipa Veterine Beograd jeste jutros izašla na teren ali psi lutalice i dalje defiluju Padinskom Skelom tražeći nove žrtve. Naše urgiranje ćemo nastaviti jer je nedopustivo da čovek čuva pse lutalice u okolini Osnovne škole „Olga Petrov“ i vrtića ugrožavajući život i bezbednost svih a najviše naših mališana.

Da je bezbednost ugrožena, svedoči i današnji incident u kojem je pas lutalica izujedao maloletnu devojčicu.

Nadamo se da će ekipa Veterine Beograd što pre zbrinuti pse lutalice u naselju Padinska Skela kako se bi roditelji bezbrižno slali decu u školu a naši mališani imali bezbedno detinjstvo.

Zato Vas pozivamo da lobiramo zajedno, jer samo tako možemo rešiti ovaj pa i druge probleme.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

6 Comments

  1. KСрби у Србији! До чега смо дошли? Ни од паса немамо право да се бранимо. „АРКА“ где су чланови да дају изјаву? Ко саосећа са девојчицом и њенима? Једини начин да се ослободимо паса луталица и агресивних кућних љубимаца је да уместо српске деце насрну на неког из високе Западне демократије. Да их препадну. Док нападају Србе подстиче се њихова бројност и агресивностomentar…

  2. Komentar…Ovakav dogadjaj je trauma kako za dete tako i za majku.Prosto neverovatno da je do ovoga moralo da dodje.Majka sam devojcice koja pohadja istu skolu ,,znaci saljemo decu u strahu svaki dan da do ovoga nedodje,.Na kraju se dogodi ovako nesto.Uzas jedan.NEKO OD NADLEZNIH IZGLEDA NECE A NE DA NEMOZE DA REAGUJE.Ovo su psi lutalice,nemaju vlasnika,sam doticni gospodin koji je navodno vlasnik ovih pasa niti ih cuva,niti vakcinise,vuce ih na konopcima,verujem da ih i nehrani,.Tako da su psi agresivni u coporu su ispred same skole.A NIKO DA NAM POMOGNE I SKLONI IH OD SKOLE.SRAMOTA.

  3. Komentar… Strasno,ali problem je u tome sto ih nema samo u Padinskoj skeli. Vec i u drugim naseljima,a sto je cudno-odjednom su se pojavili. Do pre mmesec dana ih nije bilo. A sada ih ima i u Borci,najvise sam ih primetila kod ‘Djurdjenovca’ i na predposlednjoj stanici 95-96.

  4. Svakodnevno vodim dvoje dece u vrtic i barem 3x nedeljno nemam kuda da prodjem od istih pasa…Prosle godine sam bila trudna i vodila sam decu iz vrtica i napalo nas je troje pasa,sva sreca pa je neki covek video i priskocio u pomoc…..Krajnje je vreme da neko reaguje a nazalost vec je dete napadnuto ali dajte da sprecimo dalje!

  5. Taj smrad drži te pse vezane,maltretira ih fizički,ne hrani ih…pa kako da ne budu agresivni za ime boga?Nasilje izaziva nasilje.I da sklonite te pse biće odvedeni i uspavani…a najmanje su krivi.I taj smrad će dovesti druge-i opet će biti maltretirani i od njih će napraviti agresivne pse.Smrada treba zatvoriti,odrati od kazne,zabraniti da drži životinje i problem će nestati.Legnite na vrat sup-u,komunalnoj i obratite se društvima za zaštitu životinja u bg-u.Ima ih na desetine.Ako se sve slomi na psima,otklonićete posledicu a ne i uzrok,i sve će se ponoviti.Grip se ne leči papirnatim maramicama.Pozdrav

  6. „Ekipa Veterine Beograd jeste jutros izašla na teren ali psi lutalice i dalje defiluju Padinskom Skelom tražeći nove žrtve. “ AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    Kada svi dusebriznici budu platili da se jadne zivotinje sklone sa ulice tada ce problem biti resen!!!!!!!!!!!!!!! Kako sam ja procitala JEDAN PAS je napao u naneo povrede,ne mozes pobiti sve jadne duse u naselju zbog pojedinca,NARAVNO da AGRESIVNE PSE TREBA „SKARTIRATI“ ali to svakako nije ceo copor! Ali vrhunac celig clanka : „TRAZECI NOVE ZRTVE“ . To ti je kao kada bi Hag istrebio Srbe zbog (npr) Mladica… STA JE SA VAMA LJUDI GDE JE VAM ZDRAV RAZUM!!!

Prevrnula se barža sa pritom u Dunav

Prevrnula se barža sa piritom u Dunav kod Pančevca

Rukometaši Partizana igraju meč u zatvoru u Padinskoj skeli

Rukometaši Partizana igraju meč u zatvoru u Padinskoj Skeli