in

Prevrnula se barža sa piritom u Dunav kod Pančevca

Prevrnula se barža sa pritom u Dunav
Prevrnula se barža sa pritom u Dunav

Na sidrištu Luke „Beograd“ jutros oko 07:20 časova, prevrnula se barža sa piritom koja je bila u tranzitu i pod nadzorom broda Dunavski Lloyd. Prema nezvaničnim informacijama nema povređenih.

Barža sa 840 tona rude pirita, prevrnula se jutros na Dunavu kod Luke Beograd. U saopštenju Luke „Beograd“, navodi se da je barža bila u trnzitu i nalazila se na lučkom sidrištu sinoć oko 20 časova, kada je potiskivač “Sloga” koji plovi pod hrvatskom zastavom, formirao kompoziciju od četiri barže.

Iz nepoznatih razloga, jutros se pevrnula barža dužine 50 metara i 840 tona piritom završilo u Dunav.

Mišljenje lučkog kapetana je da se barža prevrnula zbog prodora vode u teretni prostor kroz rupu na samoj barži. Luka ‘Beograd’ je odmah reagovala i obavestila sve nadležne organe: rečnu policiju i Lučku kapetaniju, koji trenutno vrše uviđaj„, navedeno je u saopštenju kompanije Luka „Beograd“.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu, Radeta Milošević, nema informaciju da je neko povređen prilikom prevrtanja barže.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” je danas u 10 sati preventivno zaustavilo proizvodnju vode na pogonu za proizvodnju „Vinča” zbog prevrtanja barže na Dunavu, saopštavaju iz ovog preduzeća.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Ležeći policajac i dalje leži na Pančevačkom mostu - 28.01.2014

    Ležeći policajac i dalje leži na Pančevačkom mostu

    Pas lutalica izujedao devojčicu u Padinskoj skeli - 29.01.2014

    Pas lutalica izujedao devojčicu u Padinskoj Skeli