Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Ovog vikenda četvrta tradicionalna „Višnjijada“ u Ovči

u Dešavanja od
Tara – T2

Ovog vikenda, u nedelju 26. juna, udruženje žena “Etno art” organizuje četvrtu tradicionalnu “Višnjijadu” u Ovči.

Otvaranje “Višnjijade” je u 12 časova posle čega će biti održan kulturno umetnički program, ocenjivanje najboljih proizvoda i proglašenje pobednika.

Pored kulturnog ova manifestacija ima i takmičarski karakter jer će se 15 udruženja iz Srbije takmičiti u kategorijama najlepši sok, kolač i slatko od višanja a biće nagrađen i najlepši štand.

Udruženja koja se bave očuvanjem običaja i tradicije srpskog i rumunskog naroda izložiće narodnu nošnju i rukotvorine domaće radinosti.

Druženje, etno izložbe sa rukotvorinama i nošnjama  kao deo tradicije i kulturnog nasleđa naroda koji žive na ovom prostoru obeležiće i ovu “Višnjijadu”.

KUD “Steaua” će svojim nastupom upotpuniti kulturno umetnički deo programa, a na kraju će se proglasiti pobednici i podeliti nagrade.

Zanimljivo:  Planirana isključenja struje u sledećih par dana na levoj obali

Organizatori kažu “Dobrodošli” a mi vas pozivamo da prihvatite oberučke njihovu dobrodišlicu. Takođe vas podsećamo da se predveče u Borči održava „Trojka iz bloka“.

Podelite ovu vest sa prijateljima kako bi i oni saznali za pomenuta dešavanja.


Povezane teme:

1 komentar

  1. zainteresovana sam sta ce biti sa placem i starom kucom kao i dr,kucama pored te banje u ovci,koji sam i bez papira KUPILA OD ROMA JER SU UVELI VODU. IMA SAHT,A KUCA SKORO SRUSENA ,DA LI MOGU DOBITI VLASNICKI LIST I DOZVOLU DA GRADIM I STA MI SVE TREBA AKO NERUSITE TE KUCE TO JE PRETPOSLEDNJI PLAC,U NIZU,ODUVEK SAM BILA ZAGOVORNIK DA SE IZGRADI BANJA I PREDLAGALA INVESTITORE KAKO,KAKO OVOJ VLASTI TAKO I PRETHODNIMA.DOPADA MI SE VASE IZVESTAVANJE I KOMENTARI,PITAJTE I NA OVU TEMU SVI SMO ZABRINUTI,DA NEIZGUBIMO KROV NAD GLAVOM NIJE LEGALIZOVANO A ZEMLJA JE OPSTINSKA.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh