in

Otvorena nova škola u Ovči

Skupština raspravlja o predlogu osnivanja škole „Kraljica Marija“ u Ovči
Skupština raspravlja o predlogu osnivanja škole „Kraljica Marija“ u Ovči

Prvaci Osnovne škole „Vasa Pelagić“ u Ovči imali su dvostruku radost prvog dana polaska u školu. Početak školovanja pamtiće po novoj školi, koja je danas otvorena. U prisustvu učenika, nastavnika, roditelja, direktora škole Nemanje Kovačića, zamenice direktora Florike Brađan, predsednika Skupštine GO Palilula Ace Jevtića, školu je svečano otvorio predsednik Gradske opštine Palilula Stojan Nikolić.

Kapacitet nove škole je 550 učenika u jednoj smeni. Na prostoru od oko 1.100 metara kvadratnih nalazi se 19 učionica, od čega je jedan kabinet informatike i učionica za predškolce.


Godinama su đaci osnovne škole u Ovči pohađali nastavu u nemogućim uslovima. U nedostatku prostora sa samo četiri učionice, za potrebe nastave prinudno su korišćeni zbornica, školska kuhinja, hodnik, pa čak u jednom periodu i prostorije mesne zajednice.

Od danas 354 učenika, koliko trenutno pohađa osnovnu školu u Ovči, ima školu o kakvoj su maštali do samo pre pola godine, kada je počeo da se gradi novi objekat škole. Dobili su prostranu, svetlu, čistu školu u kojoj će moći ugodno i lepo da se osećaju i kvalitetnije prate predavanja i završavaju školske obaveze.

Poželevši đacima srećan i uspešan početak školske godine u novoj školi, predsednik Nikolić je rekao: „Veoma mi je dago što je Ovča dobila novu školu, kakvu je trebalo da ima još odavno. Preko puta gradimo biblioteku. Sa mostom Borča-Zemun, ovaj kraj bi trebalo da dobije potpuno novo ruho i lice i konačno uslove za život kakve žitelji leve obale Dunava zaslužuju“.

U vreme izgradnje škole, učenici iz Ovče pohađali su nastavu u novoj Osnovnoj školi „Jovan Ristić“ u Borči, u koju su odlazili organizovanim prevozom koji im je obezbedila GO Palilula.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kovilovo Znak 3.5t

Rešavanje problema, mazanje očiju ili nesavesni građani?

Ritam Fest 2012 FLY

Za vikend „Ritam Fest“ u Borči