in

Opština podelila 150 bebi kolica za mlade parove

U subotu, 25, marta, opštine Palilula je u okviru akcije „Da rastemo zajedno“ podelila 150 bebi kolica za mlade parove koji su dobili bebe početkom godine.

Pomenutu akciju smo najavili krajem prošle godine u kojoj opština svim porodiljama za prvo dete pokloniće – bebi kolica.

– Kada beba stigne to predstavlja skupu stavku za kućni budžet – rekla je Aleksić Marić i izrazila zadovoljstvo što je njihova beba imala tu mogućnost da dobije bebi kolica.

Akcija se nastavlja tokom čitave godine, navodeći da se do kraja godine očekuje više od 2000 beba na Paliluli i da će svaki mladi par dobiti bebi kolica, a opština je za to izdvojila 12 miliona dinara.

– Ovakvim akcijama želim da se svi zajedno borimo da nas bude što više, da sačuvamo naš narod i našu zemlju, da ulažemo u generacije koje dolaze i da od njih napravimo čestite i poštene ljude – istakao je predsednik opštine Aleksandar Jovičić koji je prisustvovao podeli.

I zaključio, mi želimo da iz godine u godinu broj dece na Paliluli bude što veći, ukoliko to ostvarimo onda smo zasigurno na pravom putu, tako će sve ovo što radimo imati smisla, ostavljajući dobre temelje deci koja dolaze u ovoj i narednim godinama.

A bebe rođene 2016. godine?

I ovog puta podsećamo nadležne da je opština Palilula 2015. godine pokrenula akciju dodele 10.000 din za svako dete rođeno te godine, dok se ove godine dele bebi kolica.

Što znači su deca rođena 2016. godine ostala uskrćena za poklone, pa se nadamo da će nadležni iz opštine reagovati i ispraviti pomenutu nepravdu.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Zar nije bilo dosta pitanja i odgovora,a još dosadnijih i napornijih komentara u vezi ,,uskraćenih poklona,, od opštine.??.. Svaki poklon,paketić je lep gest i hvala im na tome. Četvoro dece imam i nijedno nije rođeno u godinama kad se darivalo. Pa smo opet zadovoljni i srećni. Hvala opštini za paketiće, eto i to je poklon. Preterujete sa pitanjima,komentarima.

    • Poštovana gospođo „Mama“. Čestitam vam na vaših četvoro dece, neka su vam živa i zdrava, ali pitanje postavljeno za decu rođenu 2016 je sasvim na mestu. Ako je gospodin Jovičić odlučio da promeni način podrške porodici, trebalo je da smisli odgovarajuće rešenje i za one koji izgleda sistemski ne postoje jer su rođeni u periodu između smene vlasti. Ovako od koga je dobro je i toliko.

Danas karambol na Pančevcu: 3 lančana, 14 vozila!

Priča o fazanima – Fazanerija u Kovilovu (VIDEO)