in

OPASNO I KAŽNJIVO: Okretanje na „šupljim“ delovima ograde na Zrenjanincu

Ove godine postavljena je betonska ograda duž sredine Zrenjaninskog puta. Ovo je urađeno kako bi se smanjio broj nesreća na Zrenjaninskom putu ali sada vreba nova opasnost.

Statistike će do kraja kalendarske godine pokazati koliko je betonska ograda na sredini Zrenjaninskog puta uticala na smanjenje broja saobraćajnih nesreća u ovom delu grada.

Nakon brojnih stradanja pešaka što u ranim jutarnjim, što u predvečernjim i kasnim večernjim satima, bilo je jasno da se nešto mora uraditi.

Vlasti su se stoga odlučile za postavljanje još nekoliko „pametnih“ semafora i pešačkih prelaza (mada mi smatramo da bi pasarele bile daleko bolji potez) i, naravno, za betonsku ogradu koja razdvaja smerove na Zrenjanincu od Pančevačkog mosta do raskrsnice „Putnik“ u Borči s povremenim prekidima.

dragacevo-suplja-betonska-ograda-2015-09-06

Upravo u tim „šupljim“ delovima ograde sada nastaju problemi.

Vrlo brzo shvatili smo da ako jednostavno želimo do „Rode“, to možemo samo iz pravca grada a ako, ne daj, Bože, idemo iz suprotnog, moramo manevrisati i kalkulisati kako ne bismo mnogo kružili.

Takođe, sve svadbene povorke koje kreću iz Crkve Svetog oca Nikolaja u Borči a želele bi da nastave slavlje u „Neri“, takođe nailaze na velike poteškoće prilikom prilaska prostranom parkingu ove velike sale.

Ima tu još mnogo drugih problema a najjednostavniji je da prosto i jednostavno pogrešite ili zaboravite svoje skretanje što će vas koštati i vremena, i goriva i, naravno, novca i živaca.

Zato se vozači snalaze kako mogu a to često znači da koriste „šuplje“ delove betonske ograde na Zrenjanincu kako bi se okrenuli.

Ovi prazni prostori uglavnom se nalaze u neposrednoj blizini semafora i pešačim prelazima gde nije dozvoljeno okretanje. Što znači da se mnogi vozači okreću kršeći saobraćajne propise i ugrožavajući bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Na samom Zrenjaninskom putu kod Sebeša smo imali prilike da budemo svedoci zamalo čak četiri saobraćajne nesreće čiji učesnici i glavni odgovorni su mogli biti upravo vozači koji su se okretali na ovim „šupljim“ delovima.

zastitna-ograda-putnik-2015-09-06

Za nepuna dva sata moglo je doći do četiri katastrofalne saobraćajne nesreće da vozači koji su se kretali ka gradu nisu bili obazrivi.

Onima koji svesno odluče da naprave prekršaj dodatno smeta nedovoljna širina Zrenjaninskog puta pa se vozilom ne mogu odmah okrenuti i nastaviti u suprotnom smeru, već moraju praviti manevar koji na prometnoj saobraćajnici predstavlja opasnost.

Ovim tekstom želimo da apelujemo na sve komšije, na sve sugrađane da se ne okreću na delovima Zrenjaninskog puta, na kojima nema betonske ograde već da okreću kroz naselja.

Takođe želimo da apelujemo na stručnjake iz Sekretarijaza za saobraćaj da se provozaju Zrenjaninskim putem i pokušaju da se bezbedno okrenu u drugom smeru a da pritom ne naprave prekršaj.

Vozimo oprezno!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Za “ Rodic“ hiper market nije problem jer se uhlavnom okrenemo kod pumpe. Tj. Prodjemo kroz pumpu pa kad se semafor otvori onda izletimo i ukljucimo se u suprotan pravac. Jedino mozda za “ Neru “ , bila sam svedok nekoliko udesa bas zbog tog presecanja DVE pune linije. Niko ne gleda,, to nalo vise goriva i zivaca nije nista u potedjenju sa bar jednim spasenim sivotom. Podrzavam betonsku ogradu. Pesaci preskacu zicanu ogradu! Koliko puta su mi deca odledela pod sediste jer sam morala da legnem na kocnicu da ne bi udarila u idiote koji mi izlecu i seku pune linije i pesake van pesackog. Pa ni pri dozvoljenoj brzini od 60 km nije lako naglo ukociti. Umesto sto pametujete, podrzite malo tu ogradu. Svaki zivot je vredan.

Totalni kolaps u Borči

Dodela podsticajnih sredstava u oblasti povrtarstva i voćarstva-2015

Prijavite se za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti povrtarstva i voćarstva