in

Obrenovac nagrađuje građane koji prijave divlju deponiju i zagađivača

Obrenovac je započeo obračun s divljim deponijama nagrađivanjem građana sa po 5.000 dinara koji fotografišu i prijave zagađivače!

Već prvog dana akcije “Stop deponijama” žitelj Zabrežja je zaradio džeparac uslikavši kamion koji je istovarivao otpad na nedozvoljenom mestu.

„Policija i komunalna inspekcija izašle su na lice mesta po prijavi građanina. Firma koja je vlasnik kamiona biće kažnjena sa 50.000 dinara, a savestan meštanin nagrađen sa 5.000 dinara“ – kaže predsednik opštine Obrenovac.

U Obrenovcu postoji dvadesetak crnih tačaka gde se nelegalno odlaže otpad i to bezrazložno, jer besplatno je i odvoženje i prijem na gradskoj deponiji.

I naša opština Palilula ima slične probleme i često se susrećemo sa deponijama u svim naseljima na levoj obali. Iako se neke dugogodišnje deponije više puta čišćene, stalno se iznova pojavljuju i to zahvaljujući nesavesnim komšijama. 

Čak i pravna lica, odnosno firme, nalaze načine da iskoriste prostor na kome će ostaviti svoj šut ili otpad, kao što je slučaj sa prostorom kod Pančevačkog mosta.

Ovaj primer se pokazao kao odličan način da komunalna inspekcija dodje do počinioca i zagađivača, jer iako oni ne mogu da budu uvek u pravo vreme na pravom mestu, naći će se neko od građana da slika one koji nas zagađuju.

Verujemo da bi ovakva akcija i na opštini Palilula dala odlične rezultate i poboljšala komunikaciju građana i opštinskih organa.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Požar u fabrici nameštaja na Zrenjaninskom putu u Borči

    Velika humanitarna novogodišnja akcija udruženja „Novi Horizont“