in

Nove kineske kamere snimaće saobraćaj i na levoj obali

U mnogim delovima prestonice postavljene su nove kamere i to uglavnom na najprometnijim saobraćajnicama. Radi se o kamerama kineske firme “Huavej” koje će omogućiti snimanje saobraćajnih prekršaja, ali i prepoznavanje registarskih tablica, pa čak i lica ljudi u automobilima.

Postavljanje novih kamera za video-nadzor saobraćaja je samo deo projekta koji treba da realizuje kineska kompanija “Huavej” u skladu sa međudržavnim ugovorom koji su potpisale Srbija i Kina.

Lokacije nisu nasumično izabrane, naprotiv. Radi se o saobraćajnicama koje su široke, na kojima automobili znaju da jure velikom brzinom, a na drugoj strani ima dosta pešaka.

Jedan broj kamera je predviđen za otkrivanje saobraćajnih prekršaja, prolazak crvenog svetla, ali i nekorišćenje pojasa, korišćenje mobilnog telefona u vožnji, nepropisnog prestrojavanja – rekao je direktor policije Vladimir Rebić.

Nove kamere snimaće i na levoj obali i to na Pančevačkom mostu, zatim Pančevačkom putu, ali i na Zrenjaninskom putu. U pitanju su kamere koje će snimati brzinu kretanja vozila u saobraćaju.

Ipak, većina kamera će imati totalno drugu svrhu. Fokus će biti na sprečavanju krivičnih dela, objasnio je Rebić još u vreme kada su kamere najavljene.

Mnog sugrađani se takođe odlučuju za video nadzor, kako bi zaštitili svoju imovinu, a mnogo više informacija na ovu temu možete pronaći na sajtu svezavideonadzor.rs

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Tehničke probe grejanja bar malo će ugrejati stanove

    Danas bez struje potrošači u Krnjači i Borči