Video nadzor i panik taster u svim školama na Paliluli - www.lobi-info.rs

Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Video nadzor i panik taster u svim školama na Paliluli

u Vesti od
Cicak – Sve za skolu

Danas je ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović posetio Policijsku stanici u Mije Kovačevića zbog video nadzora koji je postavljen u 17 osnovnih škola na Paliluli.
On je tom prilikom poručio da će savremeni video nadzor, koji je postavljen u svih 17 osnovnih škola na beogradskoj opštini Palilula i koji je povezan sa policijskom stanicom u toj opštini, omogućiti efikasniju zaštitu dece i najavio njegovo uvođenje u sve srednje i osnovne škole u Srbiji.

– Svih 17 osnovnih škola na opštini Palilula povezane su video nadzoroma sa policijskom stanicom. Policija ima mogućnost da nadzire šta se dešava u školskim dvorištima, u neposrednoj blizini škola i da kroz savremeni informatički sistem prati dešavanja u školi – objasnio je Stefanović prilikom obilaska monitoring centra u Policijskoj stanici Palilula.

  Sistem za zakazivanje pregleda ponovo radi bez problema

Stefanović je kazao da video nadzor omogućava policiji, da sa manjim brojem ljudi efikasnije pokrije svaku školu, čime se ostvaruje veća bezbednost dece, ali i stvara baza podataka osoba, za koje se ispostavi da su u škole dolazile sa „zlim namerama“.

– Hoćemo da pokažemo da će naša deca biti apsolutno bezbedna i u osnovnim i u srednjim školama i nastavićemo projekat video nadzora sa gradom Beograda, kako bi se pokrile i sve srednje škole, ali ćemo taj projekat sprovoditi i u celoj Srbiji – rekao je Stefanović.

Ministar policije je objasnio da je u školama na opštini Palilula ugrađen takozvani „panik taster“, preko koga u slučaju sumnjive situacije, bilo ko može da kontaktira dežurni centar u policiji, kako bi se pravovremeno reagovalo i u toj dvosmernoj komunikaciji policija bila odmah angažovana.

  Zbog neodržavanih površina, ambrozija buja na levoj obali

Prema njegovim rečima, video nadzor koji je postavljen u osnovnim školama na beogradskoj opštini Palilula je za sada jedinstven u Srbiji i predstavlja dobar pokazatelj onoga što treba raditi u budućnosti.

– U narednoj godini novi informatički sistemi biće spoljeni sa softverom za prepoznavanje lica koji će biti instalirani na određenim kamerama u okolini škola, ali i važnih saobraćajnica i koji će pratiti situaciju pre svega u Beogradu, to će biti pilot projekat, a potom i u drugim gradovima u Srbiji – naveo je ministar policije.

Ministar je naglasio da je tokom ove godine nijedno dete nije stradala u saobraćaju u blizini škola, kao i da je registrovan mali broj saobraćajnih nezgoda sa teškim posledicama.

– Dobra je stvar da iz godine u godinu u pogledu bezbednosti dece u saobraćaju imam sve bolju statitiku i da su vozači postali svesni da u blizini škola moraju oprezno da voze, da smanje brzinu, jer znaju da je policija snažno prisutna u kontroli brzine kretanja, alkohola i svih drugih saobraćajnih propisa – rekao je Stefanović.

  Uhapšen vozač koji je usmrtio pešaka na Zrenjaninskom putu

Video nadzor, koji je ugrađen je u svih 17 osnovnih škola na teritoriji opštine Palilula i koji je povezan sa policijskom stanicom, omogućava nadzor nad dešavanjima oko škole, štiti objekat van radnog vremena i snima kamerama 24 časa, 365 dana u godini.

Kamere na ulazima u školu imaju podršku za pametne funkcije – video analitiku za prepoznavanje lica. Ova funkcija omogućava povećanu bezbednost praćenjem osoba koje ulaze u školski objekat.

Povezane teme:

1 komentar

  1. Policija ce moci da prati desavanja u skoli preko video nadzora ali se pitam kako ce doci do te skole da pruzi pomoc kada za celu teritoriju leve obale ima samo jedno polu-ispravno patrolno vozilo!? Sramota za MUP!

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh