in

Ni kada je „džabe“ ne ostavljaju kabasti otpad Gradskoj čistoći

Iako JKP Gradska čistoća svakog prvog vikenda u mesecu besplatno odnosi kabasti otpad, nekim sugrađanima to izgleda nije dovoljno.

Čak i u maju kada je ova akcija trajala čitavih 7 dana neki nisu iskoristili priliku da se besplatno reše svog kabastog otpada, već su ga ostavili na divljim deponijama na levoj obali.

Neodgovorni pojedinci naselja Borča, ukrasili su proteklih dana životnu sredinu na obodu divljeg naselja Zbeg, sa par fotelja i rasturenim kaučem, a nisu nam ostali dužni ni izvođači molerskih i fasadnih radova sa otpadom iz svoje delatnosti.

Prema podacima kojima raspolaže udruženje Eko Pančevački rit, do sada postoji čak 64 registrovane divlje deponije na levoj obali, pri čemu su mnoge od njih izuzetno velike.

Poslednja u nizu je i divlja deponija preko puta stambenih zgrada solidarnosti na Ovčanskom putu, koju je ovo udruženje čistilo proteklih dana. Kako kažu odneto je više od osam tona smeća, a u čišćenju su pomogli i građani kojima su neodgovorni auto prevoznici istovarili smeće maltene ispod prozora.

Zanimljivo je da ovo udruženje nudi sugrađanima mogućnost da fotografišu zagađivače i podatke proslede udruženju putem Vibera na broj 064/0620344

Foto: Eko Pančevački rit

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Uprkos obećanjima radijatori i danas ostali hladni

Pokušaj krađe i napad nožem odigrali se u Borči